ErTAZeens | 20 JAAR TAZ

Le pays promis

Havennomaden 2 / Laureaat Jong Theater TAZ#2005

2005
Theater - Jong theater
Café Koer 2

Zolang er TAZ bestaat, zullen er Nomaden zijn. Want bestaat er een betere manier om sprankelend theater te combineren met onverwacht charmante locaties in Oostende? Nee toch? Met dat verschil dat er voortaan ook muziek in deze formule zit, en dat laatste mag u voor één keertje zeer letterlijk opnemen.
Opgelet: vertrek van de Nomaden is telkens op Café Koer (Stationsplein).

Een locatieproject bij uitstek. Maar dat zult u snel genoeg merken.
Wat we al kunnen meegeven: actrice Leen Roels schreef de tekst zelf, een "vertelselken ni van volgen, maar van werekeren, werekeren van daar naar hier". Dialect, denkt u? ‘Poëzie’ zit veel dichter bij de werkelijkheid. Want iedereen kent wel een onbereikbare overkant.

Tekst en spel: Leen Roels (vierde jaar conservatorium Gent)

Winnaar Jong Theater TAZ#2005

`De andere twee prijzen die wij als jury Jong Theater mochten uitreiken zijn twee evenwaardige residentieprijzen ten bedrage van 7500 euro voor een creatie op TAZ#2006.

Eerste laureaat Jong Theater 2005 is Leen Roels voor Le Pays Promis, een monoloog over de vragen en de verlangens van een klein meisje dat groter wil zijn dan ze in werkelijkheid is.
Roels, die dit jaar afstudeerde aan het Conservatorium Gent, kon ons op elk niveau boeien: met de in het Vlaanderen van enkele decennia geleden gedrenkte totaalsfeer die ze creëert, met haar spel, en wellicht nog het meest met haar tekst, een in een plastisch Oost-Vlaams geschreven juweeltje waarmee ze in prachtige metaforen spreekt.

We waren ontroerd.`

 

Reportage Kustkriebels, Focus TV - Allez, George (2006), Creatie na winst Le Pays Promis (2005)

Prijsuitreiking Jong Werk