ErTAZeens | 20 JAAR TAZ

Binti

Vervangprogramma voor Samowar

2013 Binti
Muziek - Jong muziek
Stad, Fort Napoleon, Café De Crayon, KC Vrijstaat O / De Droge Coo

De afgelopen jaren speelden telkens een twaalftal jonge muziekbands elk twee optredens op een en dezelfde dag.
Jong Muziek is deze zomer uiteraard opnieuw van de partij, maar wel in een geheel nieuwe format.
Muziekprogrammator Pieterjan Vervondel zocht en vond zes jonge bands/muzikanten die elk vier dagen in Oostende zullen verblijven. Elke dag geven ze één concert, telkens op een andere plek, voor een ander publiek, soms in andere formaties of met ander repertoire. Een soort wereldtournee door Oostende, enfin.

Noot vooraf:
Samowar is Leen Diependaele. Een jonge vrouw én hoogzwanger van haar tweede kindje. Uitgerekend net iets na TAZ. We hopen samen met haar dat de kleine zich aan die datum houdt, zodat we nog kunnen genieten van haar muzikale hersenkronkels alvorens ze in de pampers, papjes en Fisher Price instrumentjes belandt.

Leen Diependale (Samowar) heeft tot het allerlaatste moment opgetreden, maar haar concert in Vrijstaat O. kan niet plaatsvinden, want ze is net bevallen van een dochter! Er wordt vanavond maandag 5/8 een vervangprogramma voorzien: Binti

Vervangprogramma Binti

Binti bestaat uit zes zingende zussen. Hadiel, Yasmin, Amina, Rana, Sherien en Fedia Holail zijn samen opgegroeid met een passie voor muziek. Deze passie deed hen drie jaar geleden besluiten hun stemmen te verenigen: Binti was geboren. Voor die naam lieten ze zich inspireren door hun Egyptische roots: Binti betekent in het Arabisch “mijn dochter”, “mijn meisje”.

Ze creëerden een eigen sound, en verfijnden deze door op straat en op kleinere festivals op te treden. In een mum van tijd stond Binti ook op grotere podia, waar ze onder meer opgemerkt werden door Flip Kowlier, wat hen een toffe samenwerking bezorgde. Ook bij Sioen vielen ze in de smaak, en Binti ging gretig in op het voorstel om backings te doen op zijn nieuwste plaat.

In november 2010 was hun eerste eigen EP een feit: Everybody loves my Baby’ zoals de titel van één van hun aanstekelijke interpretaties.
De muziek die ze met Binti brengen is voornamelijk vocaal, met ondersteuning van gitaar (Amina) en dwarsfluit (Rana). In wat ze zingen volgen ze elk hun hart, wat hen tot een heel uiteenlopend repertoire heeft gebracht, gaande van reggae, soul, jazz, close harmony en blues tot olijke pop.
Zes stemmen, evenveel invloeden, maar één sound die men uit de duizend herkent.

Met: Hadiel Holail, Yasmin Holail, Amina Holail, Rana Holail, Sherien Holail, Fedia Holail

binti_vrijstaatO_(c)SarahOyserman_1.jpg
binti_vrijstaatO_(c)SarahOyserman_2.jpg
binti_vrijstaatO_(c)SarahOyserman_3.jpg
binti_vrijstaatO_(c)SarahOyserman_4.jpg
binti_vrijstaatO_(c)SarahOyserman_5.jpg
binti_vrijstaatO_(c)SarahOyserman_6.jpg
binti_vrijstaatO_(c)SarahOyserman_7.jpg
binti_vrijstaatO_(c)SarahOyserman_8.jpg
binti_vrijstaatO_(c)SarahOyserman_9.jpg
binti_vrijstaatO_(c)SarahOyserman_10.jpg
binti_vrijstaatO_(c)SarahOyserman_11.jpg
binti_vrijstaatO_(c)SarahOyserman_13.jpg
binti_vrijstaatO_(c)SarahOyserman_14.jpg
binti_vrijstaatO_(c)SarahOyserman_15.jpg
binti_vrijstaatO_(c)SarahOyserman_16.jpg
binti_vrijstaatO_(c)SarahOyserman_17.jpg
binti_vrijstaatO_(c)SarahOyserman_18.jpg
binti_vrijstaatO_(c)SarahOyserman_19.jpg