ErTAZeens | 20 JAAR TAZ

Uitgelezen aan zee / De tweede dag

2012 Uitgelezen aan Zee, Ten Adem, Tout Puissant Mukalo
Literatuur
Café Koer 3

Uitgelezen is het live boekenprogramma van Vooruit en De Morgen. Bekende Vlamingen uiten hun literaire voorkeuren. Het vaste panel bestaat uit Fien Sabbe, Jos Geysels en Anna Luyten. Ze ontvangen elke dag speciale gasten en houden twee boeken tegen het licht. Daarnaast krijgen schrijvers en muzikanten de kans het lezerspubliek recht in de ogen te kijken. Als afsluiter leest Dirk Pauwels op vrijdag drie augustus een Staten-Generaal van het Jong Werk.


Speciale gasten:

Caroline Gennez: politica
Carl De Keyzer: fotograaf
Ten Adem: Intermezzo Jong Muziek
M. De Cock / P. Mudekereza: Column
Tout Puissant Mukalo: Muzikaal slotstuk

Pascal Verbeken maakte een voetreis langs de Grand Central Belge, de negentiende-eeuwse private spoorlijn die Wallonië met Vlaanderen verbond. Hij sprak onderweg met een bonte verzameling Belgen over dit land. Hij debuteerde in 2007 met het veelgeprezen boek Arm Wallonië - later ook verfilmd - waarvoor hij de M.J. Brusseprijs voor het beste journalistieke boek kreeg.

In De man zonder ziekte - Arnon Grunbergs nieuwe boek - reist een jonge Zwitserse architect af naar Bagdad om een nieuw operagebouw te ontwerpen. Arnon Grunberg is een veel bekroonde schrijver. Voor Tirza ontving hij zowel de Gouden Uil als de Libris Literatuurprijs. Huid en Haar behaalde zowel de shortlist van de Libris Literatuurprijs als die van de AKO Literatuurprijs. Hij schrijft voor o.a. De Volkskrant, Vrij Nederland, Humo, NRC Handelsblad.