ErTAZeens | 20 JAAR TAZ

The Bucket Boyz

Buskermusic

2012 The Bucket Boyz
Muziek - Jong muziek
Fort Napoleon, Café Koer 3

Het mag al duidelijk zijn: taz#2012 is een ware kruisbestuiving met diverse disciplines, leeftijden, genres, locaties … ook binnen het muziekprogramma, de selectie van braakland/zhebilding geflankeerd door jong muziek.

Fanfare-funk-folk door de kift naast instrumentale tovenarijen bij minstegeringste en wagon, filmische concepten (Berlijn, Lonesome no more) en klassebakken als Aroma di amore en Luc van Acker.

Ook binnen het jongmuziekparcours gaat het van singer-song en electronica, naar een poëtische en beeldende insteek tot klassiek en buskermusic ... iemand van hen gaat alvast naar huis met de taz-knackfocus Jongmuziekprijs.

a vous le choix!

The Bucket Boyz spelen op emmers. Ontstaan uit noodzaak omdat ze zo op straat wat geld konden verdienen. Een aanstekelijke mix van rockabilly, bluegrass en drum `n` bass.

Vorig jaar al geselecteerd voor TAZ, maar wegens onvoorziene omstandigheden op het allerlaatste moment geannuleerd. Dit jaar proberen we nog eens. Omdat ze zo goed zijn en zo echt. The Bucket Boys treden niet zelden op tijdens manifestaties en demonstraties tegen het onrecht in deze wereld. Waar ook ter wereld. Hun uitvalbasis is Nederland, maar ze touren net zo gemakkelijk in Zweden, Denemarken of zelfs de USA.

Met enkel een banjo, een lege jerrycan, wat emmers en drie schorre stemmen spelen ze overal waar ze kunnen. Op brandende barricades, bruiloften, begrafenissen, antikernacties, kraakfeestjes, bedrijffeestjes, in bomen en in McDonald`s.

Ed: banjo
Ted: gutbas
Zed: percussie