ErTAZeens | 20 JAAR TAZ

Blue Monday People

Soul-Jazz

2012 Blue Monday People
Muziek - Jong muziek
Fort Napoleon, Café Koer 3

Het mag al duidelijk zijn: taz#2012 is een ware kruisbestuiving met diverse disciplines, leeftijden, genres, locaties … ook binnen het muziekprogramma, de selectie van braakland/zhebilding geflankeerd door jong muziek.

Fanfare-funk-folk door de kift naast instrumentale tovenarijen bij minstegeringste en wagon, filmische concepten (Berlijn, Lonesome no more) en klassebakken als Aroma di amore en Luc van Acker.

Ook binnen het jongmuziekparcours gaat het van singer-song en electronica, naar een poëtische en beeldende insteek tot klassiek en buskermusic ... iemand van hen gaat alvast naar huis met de taz-knackfocus Jongmuziekprijs.

a vous le choix!

Songs zijn `stories` bij Blue Monday People. Zanger François Vaiana vertelt stadsverhalen, herkenbaar en meeslepend. Alsof we ze zelf hebben meegemaakt. Hun repertoire combineert eigen composities en nummers uit de jaren `60 en `70.
Deze werden met de nodige eenvoud herschreven om in het hart van de tekst binnen te dringen. De minimale bezetting (een diepgewortelde groove van contrabassiste Lara Roseel en de soundeffecten van Benjamin Sauzereau op elektrische gitaar) is er één waar subtiliteit en essentie hand in hand gaan.

Dit akoestische trio doet het in stijl. De stijl van Marvin Gaye, Cowboy Junkies, Curtis Mayfield (bij wie ze de groepsnaam leenden, naar zijn gelijknamige song), Bill Withers en Nina Simone. Soul-jazz-trio dat er ons aan herinnert dat `everthing`s gonna be allright`.

Lara Roseel: contrabas
François Vaiana: zang
Benjamin Sauzereau: gitaar