ErTAZeens | 20 JAAR TAZ

Bang / Tourist Lemc

2012 MartHa!tentatief
Theater
Café Koer 3


Allebei beschrijven ze het leven in de regio 2060-2140 (Borgerhout), de één acterend en vertellend, de ander al rappend.
Beiden met een grote liefde voor zowel de schone als de lelijke kanten van Het Ontembare Leven aldaar.

Bang
Martha!tentatief

Dit is het verhaal van twee mannen in een stad aan het begin van de 21e eeuw. De ene man is bang. Bang van Rondhangmarokkanen. De man is bang van hun gehang. Bang om klop te krijgen. Bang om doodgeslagen te worden. En zoals dat gaat in verhalen. Wordt hij op het einde bijna doodgeslagen. De andere man is kwaad. Kwaad op alles. Om allerlei redenen. En dus maakt hij alles kapot.

"Bang kan bogen op Petits gekende ontwapende vertelstijl." (Knack)

Johan Petit vertelt het waargebeurde verhaal van zichzelf en Jamal Bouali. Hoewel ze beiden in hetzelfde ziekenhuis werden geboren, in dezelfde straten opgroeiden en elk jaar dezelfde reuzen zagen passeren, woonden ze elk op een andere planeet.

Productie: Johan Petit, Tim Clement, Abdelkader Zahnoun en het gehele MartHa!tentatief
Coproductie: Moussem Nomadisch kc.

TOURIST LEMC

Tourist koestert een grote liefde voor de Franse hiphopscene van eind jaren negentig. Getuige ook zijn achternaam Lemc, of `le MC`. Hij rapt niet over geld, auto`s en seks, maar haalt zijn inspiratie bij Vlaamse volksmuziek en Franse chansons.
Bij de laatste Humo`s Rock Rally stootte hij door naar de finale,  en intussen heeft hij met Liefde Liefde ook een radiohit te pakken. Het gaat hard!

"Tourist bewees dat Belgische hiphop groovy, radiovriendelijk en rootsgevoelig kan zijn. De hutsepot van Antwerps dialect, dancehall, een jazzsaxofoon en folk sloeg aan." (De Standaard)

Opgelet: Deze voorstelling duurt, in tegenstelling tot aangekondigd, 135 min: van 11u30 tot 12u45 Bang, van 13u tot 13u45 Tourist LEMC.
16+