ErTAZeens | 20 JAAR TAZ

Aroma di Amore

2012 Aroma di Amore
Muziek
Café Koer 3


Het mag al duidelijk zijn: taz#2012 is een ware kruisbestuiving met diverse disciplines, leeftijden, genres, locaties … ook binnen het muziekprogramma, de selectie van braakland/zhebilding geflankeerd door jong muziek.

Fanfare-funk-folk door de kift naast instrumentale tovenarijen bij minstegeringste en wagon, filmische concepten (Berlijn, Lonesome no more) en klassebakken als Aroma di amore en Luc van Acker.

Ook binnen het jongmuziekparcours gaat het van singer-song en electronica, naar een poëtische en beeldende insteek tot klassiek en buskermusic ... iemand van hen gaat alvast naar huis met de taz-knackfocus Jongmuziekprijs.

a vous le choix!

Aroma di Amore is één van de origineelste en eigenzinnigste bands uit de Belgische rockgeschiedenis (°1982).

De avontuurlijke mix van absurde en/of maatschappijkritische teksten, scherpe gitaarrifs, dubby baspartijen en elektronische ritmes leverde haar een kleine maar loyale fanbasis op in binnen- en buitenland.

In 1988 hielden ze er officieel mee op, maar in de afgelopen twee decennia vond een aantal reünies plaats (laatste toer in 2009). Nu - april 2012, 25 jaar na hun laatste reguliere album - brachten ze een nieuw album uit, Samizdat, en zijn ze opnieuw op tournee.

"Een kwarteeuw na hun laatste elpee KoudvuuR staat het driemanschap definitief op uit de dood. (...) Nee, dit is allesbehalve een overbodige retrotrip van een stel vijftigers. Onze amore voor dit drietal is nog lang niet vervlogen." (Humo)

"Da Gig": Aroma di Amore in ABClub, Brussel op 9/5. 
In een zin: verpletterende come-back van een unieke postpunkband die na een kwarteeuw stilte nog eens nadrukkelijk de puntjes op de i kwam zetten." (Focus Knack)

Elvis Peeters: stem, klarinet, percussie
Fred Angst: gitaar, laptop, percussie
Lo Meulen: bas