ErTAZeens | 20 JAAR TAZ

Ich bin alleine

Stadsnomaden 1 - Laureaat TAZ Jongtheaterprijs TAZ#2006

2006
Theater - Jong theater
O.L.V. College

Tekenen, performance, dansen, zingen, musiceren... In deze multimediavoorstelling doet Steffie Van Cauter van alles, maar het resultaat is nooit vrijblijvend. Daarvoor gaat er teveel ambachtelijkheid schuil in deze presentatie, teveel frisse ideeën ook die de toeschouwer het gevoel geven dat hij of zij in iemand anders hoofd kan kruipen.

Welkom in een wonderlijk universum, het project waannee Van Cauter vorig jaar met vlag en wimpel afstudeerde aan de Gentse kunstenacademie afdeling 3D.

Concept, films, sound, performance en regie: Steffie Van Cauter.
Assistentie: Sarah Dhont
Zangcoach: Euridike De Beul.
Spelbegeleiding: Craig Weston.
Promotor: René Van Gijsegem.

Vertrek op Café Koer (Stationsplein).

Winaar TAZ Jongtheaterprijs TAZ#2006 

`Ook Steffie Van Cauter, die vorig jaar afstudeerde aan de afdeling 3D van de Gentse academie, is "een straffe madam". Of ze in Ich bin alleine nu animatiefilmpjes toont, accordeon speelt dan wel een opera-aria zingt, het resultaat is altijd integrerend en meer dan de som van de delen. Waar veel jonge makers zich geroepen voelen om te experimenteren met diverse disciplines - er zijn bijvoorbeeld nogal wat videoprojecties te zien geweest dit jaar-, zo slaagt niet iedereen erin om dat ook tot een goed einde te brengen. Steffie wel. Haar Ich bin alleine is persoonlijk totaaltheater en smeekt om een nieuw werk volgend jaar. Een van de twee TAZ-prijzen voor Jong Theater ter waarde van 6.000 euro gaat naar Steffie Van Cauter voor Ich bin alleine.`  

 

website Steffie Van Cauter

Reportage Focus TV - Prijsuitreiking TAZ#2006

Ich bin alleine, Steffie Van Cauter
Ich bin alleine, Steffie Van Cauter
Ich bin alleine, Steffie Van Cauter
Ich bin alleine, Steffie Van Cauter
Ich bin alleine, Steffie Van Cauter
IMG_5841.JPG
IMG_5700.JPG