ErTAZeens | 20 JAAR TAZ

Allez, George

Première / Laureaat Jong Theater TAZ 2005

2006 Leen Roels
Theater - Creatie voor TaZ
Theater Malpertuis

Kort: Leen Roels viel vorige zomer in de prijzen met een zelfgeschreven monoloog, Le pays promis

Roels: "Mijn nieuw stuk Allez George heeft veel gemeen met Le pays promis. Namelijk: kleine mensen versus grote verlangens en dromen.”
Dit keer wordt het echter een dialoog. “De personages heten Georges en Linda en zijn allebei beroofd van iets waar ze recht op hebben. Ze zijn buiten hun wil om in een situatie beland maar dromen hardop over een mogelijk leven daarna. Want net zoals de meeste mensen nemen ze aan dat er een betere toekomst voor hen is weggelegd dan voor de vorige generatie.” 

"Op TaZ 2005 werd Leen Roels Jong Theaterlaureaat met haar zelfgeschreven monoloog Le pays promis, deze zomer staat ze terug in Oostende met Allez, George. Zeiden wij stáán? Een understatement voor de mokerslag die ze ons met Allez, George toediende. Zelden zagen wij zoveel maturiteit in tekst, spel en regie verzameld in één jonge meisjesgedaante, op sublieme wijze geflankeerd door een uitstekende Berten Larnout en de heerlijke Amélie Poulain-achtige muziek van Pedro De Strooper. Roels blijkt zich deze zomer ontpopt te hebben tot een veelkleurige vlinder van indrukwekkende klasse." (Theatermaggezien, 1/8/2006)

Tekst: Leen Roels
Spel: Berten Larnout en Leen Roels
Muziek: Pedro De Strooper.

Allez, George - Interview Leen Roels & Berten Larnout (0:00 - 1:50)

Allez,George-leenroels_rep1_c_Kristien_Verhoeyen.jpg
Allez,George-leenroels_rep5_c_Kristien_Verhoeyen.jpg