ErTAZeens | 20 JAAR TAZ

Begin - Verder in het noordoosten lichte bewolking

Nomaden 1

2010
Theater - Jong theater
De Boeie

In de Nomaden ben je zeker van onderstaande projecten, maar extra verrassingen - tijdens omzwervingen door stad en haven - vallen niet uit te sluiten … Jullie kunnen niettemin volledig vertrouwen op jullie gids, jonge kunstenaars uit verschillende opleidingen tekenen voor een wel heel bijzondere tocht:
Rebekka De Wit (Conservatorium Antwerpen), Hanne Struyf (ArtEZ Toneelschool Arnhem),
Annelies Van Hullebusch (Toneelacademie Maastricht) en Jozef Wouters (a.pass Antwerpen).
De Nomaden, toch enigszins op eigen risico …

Freek Vielen beschrijft in Begin - Verder in het noordoosten lichte bewolking de wereld als een opeenstapeling van puzzelstukjes.
Met slechts zijn stem en zijn tekst als attribuut neemt hij je mee op een reis door een stad bij nacht, bevolkt door mensen met twijfels en hoop.
Vlak na zijn afstuderen aan de opleiding Woordkunst in Antwerpen begon Freek Vielen (1985) te schrijven aan deze theatertekst. Een monoloog, tussen cabaret en toneel in, tussen stand-upcomedy en literatuur, waarin hij beschouwt, vertelt, speelt en aanklaagt.


Begin - Verder in het noordoosten lichte bewolking is een poëtische en humoristische monoloog over een twijfelende jongen uit een twijfelende generatie; wanneer gaan we wat doen? En wat dan?


Van en met : Freek Vielen

Website Freek Vielen