ErTAZeens | 20 JAAR TAZ

L’Invisible

2009
Theater
Loods NMBS

Onder het motto `cultuur kent geen grenzen` stellen centrale gasten Jan Goossens en Arno Hintjes het programma van TAZ#2009 samen.

Dieudonné Kabongo vertelt ons het levensverhaal van de ‘man zonder naam’. Twee broers, de ene leerjongen hoefsmid, de ander leerling tovenaar. Een wereld van verschil. Door de oorlog vluchten ze naar België. De een draagt de ander, als een last. Hoe meer de ene zich integreert, hoe meer de andere vervaagt tot hij ‘invisible’ wordt... L’Invisible verbindt vaderlandsliefde, magie en de strijd om te overleven. L’Invisible raakt je tot op het bot en verkent de diepste diepten van oorlog, ballingschap en sociale eenwording.

“Un monologue admirable, à qui Dieudonné offrit une ultime chanson, avec rire et émotion…“ (Le Soir)

Jan Goossens: “Dat is een van de acteurs die, als hij gewoon een blanke Belg was geweest, in de categorie zou zitten van de Josse De Pauws en Jan Decleirs van dit land. Ik vind dat een ongelooflijk straffe speler, indrukwekkende mens ook, tussen twee werelden aan het pendelen. Zowel tussen Europa en Congo, als tussen theater en film. Hij is ook een groot komisch talent, een scherp politiek denker, wat in zijn werk wel vaker doorklinkt. En dan aan de slag gaan met een stuk van Blasband, een van de interessantste Belgische auteurs… Spannend.”

Tekst: Philippe Blasband
Regie: Astrid Mamina
Met: Dieudonné Kabongo
Licht: Guy Simard
Productie: Manège.Mons/Centre Dramatique
Met steun van : de Franse delegatie Wallonië-Brussel in Kinshasa, CGRI, Tarmac de la Villette -Paris, Feder

Fr met Nl boventiteling

Deze voorstelling is uitgenodigd door centrale gast theater, Jan Goossens, artistiek directeur van de KVS.