ErTAZeens | 20 JAAR TAZ

Jerk - Solo voor een poppenspeler

Verwanten centrale gast Arne Sierens

2008 DACM
Theater
Box 38

“Ik wil met deze editie de vensters opengooien. Laten zien wat er gebeurt in de wereld. Er worden zoveel mooie verhalen verteld… Ik beschouw TAZ dus zo’n beetje als een theaterhaven.”

Er staat inderdaad slechts één man op scène. Met zelfgemaakte marionetten vertelt hij een gruwelijk verhaal, gebaseerd op ware feiten: in de jaren zeventig bracht seriemoordenaar Dean Corll een groep jongens om het leven. Daarbij geholpen door twee adolescenten, David Brooks en Wayne Henley.
De voorstelling wordt verteld vanuit het standpunt van een van de medeplichtigen. In dit fictieve toneelstuk van Dennis Cooper heeft Brooks in de gevangenis geleerd hoe hij met poppen een verhaal kan vertellen. We zien hoe Brooks zijn verhaal brengt in de gevangenis. Humor, geweld, fictie en realiteit vloeien in elkaar over.

Arne Sierens: “Gisèle Vienne is één van de opkomende supertalenten in Frankrijk. Specifiek voor haar werk is het gebruik van poppen – wat ze daarmee doet is echt wel uitzonderlijk. En die Jonathan Capdevielle is een fantastische performer… Een must voor alle jonge theatermakers in Vlaanderen.”

Regie: Gisèle Vienne.
Creatie i.s.m. en gespeeld door: Jonathan Capdevielle.
Tekst en dramaturgie: Dennis Cooper.
Licht: Patrick Riou.
Muziek: Corrupted.
Kostuums: Stephen O’Malley.
Scenografie: Jean-Luc Verna en Gisèle Vienne.
Marionetten: Jean-Luc Verna, Gisèle Vienne, Dorothéa Vienne Pollak, i.s.m. Vidya Gastladon en Jonathan Capdevielle.
Realisatie: Nicolas Minssen en Christophe Le Bris.
Productie: DACM i.s.m. Quartz - Scène nationale de Brest (FR).
Met dank aan het Centre Chorégraphique National de Franche-Comté.

Voorstelling in het Frans met Nederlandse boventiteling.