ErTAZeens | 20 JAAR TAZ

Dauwe

Première / Laureaat Jong Theater TAZ 2007

2008 De Bühnehasen
Theater
Ciné Rialto

De theaterlaureaten van vorig jaar komen traditiegetrouw terug met een nieuwe voorstelling!
Laat je opnieuw verrassen door hun ongebreidelde talent...

De Bühnehasen is een jong collectief uit Antwerpen dat vorig jaar op TAZ in de prijzen viel met een eigenzinnige versie van een echte toneelklassieker: `Drie zusters van Tsjechov`. De jury kon die durf om klassiek repertoire aan te pakken wel smaken. En ook dit jaar baseert het collectief zich op bestaande teksten. De voorstelling heet Dauwe en belooft een mix te worden van `Ode van de zee` van de Portugees Fernando Pessoa enerzijds en `De brief van de koning` van Rabindranath Tagore anderzijds. Twee klinkende namen kortom: de grootste schrijver die Portugal ooit heeft voortgebracht naast een Nobelprijswinnaar literatuur uit India...
Tagore ontving de prijs in 1913 voor zijn oeuvre.

Beide teksten dateren van begin vorige eeuw. Het gedicht `Ode van de zee` werd geschreven in 1915. `De brief van de koning`, een spel in twee bedrijven, dateert al van 1912. Maar hun poëtische zeggingskracht, met eenzaamheid en melancholie als belangrijkste thema`s, blijft ook vandaag overeind.

De Bühnehasen gaan de uitdaging aan om beide teksten in een hedendaagse theatervorm te gieten, geruggensteund door sfeervolle live muziek.

Productie: de Bühnehasen.
Met: Simon Van Buyten, Hans Mortelmans, Thomas Janssens, Leonard Muylle, Evelien Bosmans.
Muziek: Milan Warmoeskerken.