ErTAZeens | 20 JAAR TAZ

Bonjour Micro ! Talkshow met Lucas De Man

2008 TAZ (Theater Aan Zee), Vooruit
Rand
Loods NMBS

Voor het eerst in de geschiedenis van het festival presenteren we een heuse talkshow, georganiseerd op vraag van onze centrale gast Arne Sierens. Tijdens Bonjour Micro! ontvangen Wouter Deprez en Phara de Aguirre zes centrale gasten op evenveel avonden. Deze gasten staan bekend om hun artistieke bevlogenheid en komen hun inspiratiebronnen toelichten, al dan niet geholpen door een filmpje uit hun persoonlijk archief. Bovendien brengen zij op hun beurt iemand mee: hun `compagnons de route` - mensen die ze hebben ontmoet en door wie ze zijn beïnvloed.

De jonge Vlaming Lucas De Man studeerde regie in Amsterdam en maakt eigenzinnig theater dat vorig jaar door de jury Jong Theater werd bekroond. Over zijn productie Cassius klonk het juryrapport als volgt: "Deze voorstelling heeft iets naïefs, maar is tegelijk ook zeer gedurfd. Het getuigt van een gezonde dosis Sturm und Drang en dat wordt door de jury ten zeerste gewaardeerd."

Dit voorjaar was De Man ook te gast op Eerste Hulp in O., een tweedaagse voor jonge makers waar de regisseur een vurig pleidooi hield voor meer passie en rock-`n-rol op het toneel. "Uiteindelijk kwakken we tegen de grond, ja, dat weten we. Maar zolang we vallen zijn we aan het vliegen. En dat doen we met de grootste stijl en een vette beat. "Een gesprek over kunst en vliegwerk, kortom.

Arne Sierens: "Ik vind het belangrijk dat we in deze reeks niet enkel voor gevestigde namen gaan. Ervaring is niet per se een troef als theatermaker. Of als mens. Openheid en nieuwsgierigheid zijn minstens zo belangrijk."

I.s.m Toestanden, de actualiteitenreeks van kunstencentrum Vooruit.