ErTAZeens | 20 JAAR TAZ

Baby, where are the fine things you promised me?

Verwanten centrale gast Arne Sierens / Compagnie Cecilia

2008 Winning Productions
Theater
Stationsplein, Zeeheldenplein, Stad, Venetiaanse Gaanderijen

"Ik wil met deze editie de vensters opengooien. Laten zien wat er gebeurt in de wereld. Er worden zoveel mooie verhalen verteld... Ik beschouw TAZ dus zo`n beetje als een theaterhaven."

Baby, where are the fine things you promised me? nodigt het publiek uit even stil te staan bij een verloren Utopia. Centraal staat een simpel werkmanshuis uit Nieuw-Zeeland. Baby, where are the fine things you promised me? houdt het midden tussen een installatie en een performance. Elke dag palmt de bewoner met zijn huisje een ander stukje grond in. Hij speelt muziek, kookt of nodigt het publiek uit voor een kopje thee. Het huisje is een waarheidsgetrouwe kopie van het eerste huis van de kunstenaar. Zijn `grote` huis viel ten prooi aan projectontwikkelaars, zijn `kleine` huis herbergt vele verhalen.

Arne Sierens: "Ik wou sowieso iets van straattheater uitnodigen, want ik vind dat genre nog altijd ondergewaardeerd. Straattheater is dikwijls interessanter dan wat er in een theaterzaal te zien is. Plus: ik ben zot van maquettes (lacht). Zo kwam ik bij deze performance uit, mij getipt door iemand. Ik ben benieuwd."

Van en met: Stephen Bain
Productie: Winning Productions
Met de steun van Creative New Zealand

Stationsplein / Zeeheldenplein / Hoek Wittenonnestraat / Kappellestraat / Drie Gapers