ErTAZeens | 20 JAAR TAZ

Altijd prijs

Openingsvoorstelling / centrale gast Arne Sierens/Compagnie Cecilia

2008 Compagnie Cecilia
Theater
Loods NMBS

Arne Sierens geeft als curator vorm aan het theaterluik. Hij nodigt Compagnie Cecilia uit, het gezelschap van Arne Sierens, Johan Heldenbergh en Marijke Pinoy. En hij nodigt artistieke verwanten uit, in live talkshows en op scène.

Dino wordt verplicht de louche nachtclub van zijn broer open te houden wanneer die met de noorderzon verdwenen is. Op dat moment komt Pierre zijn leven binnengestruikeld. Pierre is een getroubleerde twintiger met een psychiatrisch verleden. Hij wil tabula rasa maken en Dino loodst hem een nieuwe wereld in. Een wereld bevolkt door opgesloten meisjes, zwartwerkers en huisjesmelkers. Uit een totaal ander milieu en zonder echt vrienden te worden, ontstaat tussen hen een lotsverbondenheid. Ze spiegelen hun levens aan elkaar, hun verlangens, hun relatie met hun vader. De twee geraken verstrikt in een ritueel spel van uitdagen en verleiden. Als in een duet stuwen de livemuziek van Jean-Yves Evrard en de choreografie van Koen Augustijnen het stuk vooruit.

Altijd Prijs gaat over de keuzes die je in het leven maakt. Je zakt weg in het drijfzand, je snakt naar adem.

"Beide acteurs kunnen spelen op hun ontwapening. Half boksers, half friemelaars zitten ze aan elkaar of hangen ze als apen met blote bast omgekeerd boven de scène. Alles wat ze doen, is van een jongensachtigheid die samen met de empathische livemuziek van Jean-Yves Evrard de beste Sierens oplevert sinds Allemaal Indiaan." (Wouter Hillaert, De Morgen, 7/5/08)

Geselecteerd voor het Theaterfestival 2008.

Tekst en regie: Arne Sierens
Met: Titus De Voogdt, Robrecht Vanden Thoren
Livemuziek: Jean-Yves Evrard
Decor: Guido Vrolix
Licht: Timme Afschrift
Kostuums: Lieve Pynoo.
Co-regie: Koen Augustijnen
Realisatie: Koen Demeyere, Timme Afschrift
Productie: Compagnie Cecilia & HETPALEIS, met de steun van Vooruit

 

 



Altijd Prijs 3 copyright Kurt van der Elst.jpg
Altijd prijs copyright Kurt van der Elst.jpg