ErTAZeens | 20 JAAR TAZ

Uitgelezen aan zee. De tweede dag

2007 Uitgelezen aan Zee
Literatuur
KC Vrijstaat O / De Droge Coo

Het boekenprogramma van Vooruit en De Morgen stelt speciaal voor TAZ een nieuw literatuurformat samen! Elke dag in de Droge Coo, thuishaven van Vrijstaat O., kunsthuis in Oostende.
Uitgelezen is een levend boekenprogramma vóór en dóór lezers, samengesteld door Kunstencentrum Vooruit, Gent en de krant De Morgen. Naast de vaste panelleden Anna Luyten (Knack-journaliste en voormalig voorzitter van de Gouden Uil) en Jos Geysels (Minister van Staat en publicist) ontvangt Fien Sabbe (bekend als presentatrice van de jaarlijkse uitreiking van de Gouden Uil en freelancejournaliste voor De Morgen) elke avond twee speciale gasten. Zij becommentariëren samen één welgekozen boek, het zogenaamde Boek op Tafel.
Daarna mogen ze onder de noemer Signalementen een lans breken voor hun absoluut favoriete boek. Naast deze pleiade aan leestips vergast Uitgelezen u ook nog op een kroniek van schrijver-dichter Bernard Dewulf, muzikale intermezzo’s, cartoons van ZAK, foto’s uit het De Morgen-archief én een heuse boekentombola.
Boeken aan zee, dàt is pas vakantie.

Speciale gasten: Phare De Aguirre en Stijn Meuris

Tirza: De vrijheid mag lonken, maar liefst niet de hele dag. Jörgen Hofmeester is vader van twee dochters en werkzaam voor een gerenommeerd bedrijf. Dankzij een uitgekiend financieel beleid woont hij op stand. Stilstand is voor Hofmeester de voorwaarde voor liefde en geluk. Dat zijn echtgenote hem ingeruild heeft voor een jeugdliefde en dat een gedeelte van zijn vermogen is verdwenen, het deert hem niet. Zolang hij maar van zijn kinderen houden mag. Maar op een avond staat zijn echtgenote weer voor de deur. En dan doet een man z’n intrede in het leven van Jörgen Hofmeester, een man die als twee druppels water op Mohammed Atta lijkt…

In 1994 debuteerde Arnon Grunberg (1971) met Blauwe Maandagen en maakte een bliksemcarrière in de literatuur. Geen enkel literair genre laat hij onbenut, hij schrijft romans, verhalen, poëzie, toneel en essays. Daarnaast is hij een begenadigd columnist en polemist.

"De beste Nederlandstalige schrijver slaagt er als geen ander in zijn pijnlijk onderzoek naar de mens in een spannende plot te gieten." De Morgen