ErTAZeens | 20 JAAR TAZ

Stabilisé

2007 TAZ (Theater Aan Zee), cirQ
Theater
Cardijnplein

Een Enclave in De Nieuwe Stad!

Voortaan ressorteert TAZ als festival onder Cultuur in plaats van Toerisme. Zoals u gemerkt hebt, heeft dat weinig invloed op de samenstelling van het festivalprogramma in de grote lijnen. Wél nieuw is dat TAZ als evenement hier en daar andere accenten wilt leggen, bijvoorbeeld naar de wijkbewoners van de stad Oostende. Vanuit een engagement naar de stad tout court, en met het oog op cultuur als brug tussen bevolkingsgroepen. Stabilisé is een eerste project in dat rijtje.

De wijk genaamd `De Nieuwe Stad` in Oostende wordt vaak gezien als een `andere` stad. Een wereld die nieuwsgierig maakt: wie leeft er? Wat leeft er? Waar wil men heen? Het antwoord op die vragen bieden: dat is de uitdaging van de stad Oostende, van Samenlevingsopbouw West-Vlaanderen, van alle bewoners en bezoekers. Maar ook van TAZ en CIRQ vzw. Voor de gelegenheid werkt TAZ samen met het collectief CIRQ, actief op artistiek maar ook op sociaal vlak. Vanuit een goesting om samen iets met het gegeven `De Nieuwe Stad` te doen. Om samen de ontmoeting te organiseren.

Vanaf 16 juli krijgt het Cardynplein een terras met podium en dansvloer, als meeting point voor bewoners, bezoekers, medewerkers. Om te babbelen bij een kop koffie of een frisse pint. Om samen projecten uit te werken. En er staan al projecten op til: het hondenpretpark genaamd Dogville, een Geboortewijzer, Ciné Kluchteling, Zicht op Zee, maar ook een Bal Moderne en andere acts. Meer info krijgt u ter plaatse bij een van de medewerkers van Stabilisé. Iedereen is van harte welkom!

Eveneens op het Cardijnplein brengt theatermaker Michael De Cock (`t Arsenaal) vanaf 30 juli de productie Saw it on television / did`n understand. Hij brengt een verzameling ontroerende en herkenbare verhalen en getuigenissen van asielzoekers naar het plein, verteld in een echte container. Zie ook de Verwanten van centrale gast Wim Opbrouck.

productie : TAZ. concept en uitvoering : Cirq. Met dank aan de Cultuurdienst van de Stad Oostende, OCMW, Groendienst Stad Oostende, Dienst Samenlevingsopbouw, Balthazar.

Dagprogramma Stabilise

Vrij 27 Juli 2007: Benidorm a go-go

Vanaf 14.00u Dj Marcel (radio Melinda)
Om 15.30 u : Gekke bingo-namiddag - Presentator Han Coucke (Inleg: 1€)
Tussendoor plaspauzes met optreden van “Bijna Willem Vermandere”
Miss Amalia doet “de ballen”
Vanaf 17.30 u: Congolese maaltijd

Zat 28 Juli 2007: Multi-Culti – Fest

Doorlopend Disk-jokey vanaf 14.00u
Vlaams - Nigeriaanse keuken met hapjes vanaf 15.00u
Congolese groep: Afrikalokole m’ bonga om 16.00u

Zon 29 Juli 2007 Stabilisé Koerse

Velokoers!

Bent u jong of oud, met 2 of 4 wielen dan kan u meedoen.
Vanaf zaterdag kunt u zich inschrijven in de caravanne voor de verschillende disciplines.
De verschillende winnaars gaan naar huis met een trofee.
De eerste koers start om 15.00u.

En daarna …

Maandag 30 Juli 2007 Matiné Magique
Dinsdag 31 Juli 2007 Sneukel Arrivé chien-chien
Woensdag 1 Augustus 2007 Concrete-Country
Donderdag 2 augustus 2007 Casino-Banal
Vrijdag 3 aug 2007 Wellness-day
Zaterdag 4 aug Ball Moderne

Bron audiofragment: Ochtendpost Radio 2 West-Vlaanderen - interview met Xavier Cloet van vzw Cirq

Stabilisé (Olivier Provost vanaf 0:18, Xavier Cloet vanaf 0:45 en Stijn Meuris vanaf 1:44)

Stabilisé (vanaf 1:40)