ErTAZeens | 20 JAAR TAZ

Monza

Centrale gast Stijn Meuris

2007 Monza
Muziek
Café Koer 2

Stijn Meuris geeft als curator vorm aan het muzikale luik, hij treedt zelf op én nodigt een aantal artistieke verwanten uit!

Dez Mona, Nona Mez, Monza. Had u ‘em? Groepen die verliefd zijn op dezelfde letters, ja, maar ook op dezelfde muziek. Het moet iets met scrabble te maken hebben.

En al gaat de interesse nog zo breed; de essentie blijft bewaard. Kippenvel en hoe dat over te brengen, het geldt voor alledrie de groepen op deze wonderlijke TAZ-avond.

Monza heeft met Grand (opvolger van Van God Los) twee jaar geleden een artistiek statement uitgebracht. Een plaat die naar de hemel reikt, metapersoonlijk en beklemmend van opzet. Opgenomen in de eigen Monzaal-studio en zonder enige hulp van buiten uit. Het typeert deze groep. Grand ademt grandeur uit en de gevolgen waren te voelen: Monza speelde de sterren van de hemel. Werchter, Pukkelpop, Dranouter, Lokeren et tous les autres maakten kennis met een band die volstrekt eigenzinnig de dingen anders ziet en die au fond met niks anders te vergelijken valt. Nederlandstalig? Vergeet het: dit is in zekere mate taalloos. Klank, licht, decor, songs, mensen. Het zindert. Het betreft hier concerten die tot het beste behoren van wat in de lage landen te zien valt.

Nu nog even op TAZ te zien met een deel nieuwe nummers, en daarna de studio in voor de langverwachte opvolger.

Tevens de band van de muzikale curator van Theater Aan Zee dit jaar. Vlàm.

Stijn Meuris: zang
Bart Delacourt: bas en zang
Dirk Loots: drums
Jan Van Sichem: gitaar
Luc Weytjens: toetsen
Lucas Pellens:lichtontwerp