ErTAZeens | 20 JAAR TAZ

Maatjes

Theaterlaureaten TAZ#2006 - Première - Try-out

2007
Theater - Jong theater
MSO

De laureaten van TAZ#2006 komen terug met een nieuwe productie.
Een jaar later, een voorstelling rijker. 

 

Sinds de vorige festivaleditie heeft Liesa Naert heel wat werk verzet. Via een rol in Willy’s en Marjetten, naast Bart De Pauw en De Neveneffecten kreeg ze heel wat aandacht in de media en van het publiek. In het theater maakte ze samen met Philippe Verkinderen een voorstelling voor De Werf in Brugge (I Promiscue) en voor het kindertheater 4Hoog. Tussendoor moest ze ook nog haar laatste jaar aan het Gentse conservatorium afwerken en broeden op haar nieuwe festivalproject voor TAZ. De verwachtingen zijn hooggespannen, want met de monoloog 4.48 Psychosis won Naert heel wat harten op TAZ vorig jaar.

Dit jaar staat er een creatie getiteld Maatjes op het programma. Uitgangspunt is het sprookje De kleine zeemeermin van Hans Christian Andersen, maar ook andere bronnen dienden als inspiratie, waaronder een essay van Patricia De Martelaere over liefde, verlangen, kunst en dood.

Lisa Naert: “Ik wil een klein verhaal vertellen waaruit je een grotere boodschap kunt halen. Een onderzoek naar uiterlijk versus innerlijk, droom versus realiteit, waarom we zo vaak verlangen naar het andere, enz.” Met de zeemeermin als het symbool voor dat verlangen.

Tekst en spel: Liesa Naert en Saskia De Ceuninck.
Kostuum: Evelyne Meersschaut.
Vormgeving: Floris De Bruyn & Tessa De Ceuninck.
Coach: Colette Notenboom.
Productie: TAZ ism De Werf Brugge.