ErTAZeens | 20 JAAR TAZ

Je ne comprends pas

Verwanten Centrale Gast Wim Opbrouck

2007 JAN vzw, BRONKS
Theater
Victoriazaal/Cultuur Pakhuus Ostende

Wim Opbrouck: "Als centrale gast andere mensen mogen uitnodigen is een hele eer.
Er worden zoveel mooie producties gemaakt. Sommige van deze gastvoorstellingen heb ik nog niet gezien, maar heb ik uitgenodigd omdat het parcours van de makers mij heel erg aanspreekt.
Of omdat het thema van de voorstelling past in het verhaal dat ik wil vertellen..."

Een ontroerend verhaal over een meisje, haar broer en de zee... Elle s`appelle Isabelle en il mange une orange.

Een monoloog, die vorig jaar speciaal voor het vijftiende Bronksfestival werd gecreëerd. Het gelijknamige jeugdtheater gaf regisseur Peter Seynaeve, vorig jaar op TAZ te gast met het wervelende As you like it, de opdracht iets te maken voor kinderen vanaf 10 jaar.

De Morgen: "Seynaeve imponeert met zijn piepjonge actrice Margot Hallemans. In een onbeschaamd bikinietje blikt zij zonder verpinken de zaal in, als een strandmadeliefje dat wacht tot haar verdronken broer weer uit het water opduikt. Seynaeve bevestigt hier zijn unieke oog voor de kracht van jongeren op scène."

Opbrouck: "Peter en ik hebben samen in Ten Oorlog van de Blauwe Maandag Compagnie gespeeld. Dat is ondertussen al enkele jaren geleden, maar we blijven elkaar volgen. Ik vind het fantastisch om te zien hoe hij zich nu als regisseur aan het ontwikkelen is. Go, Peter, go!"

Frans/Nederlands gesproken

Regie: Peter Seynaeve.
Met: Benny Claessens, Margot Hallemans, Leonard Muylle en Isabelle Van Hecke.
Dramaturgie: Ans Vroom.
Kostuums: Ilse Vandenbussche.
Licht: Mark Van Denesse.
Productie: Jan vzw ism BRONKS.