ErTAZeens | 20 JAAR TAZ

Ook

Centrale Gast TAZ 2003 / Openingsvoorstelling

2003 Theater Stap
Theater
OTC/FIZIX

Na Luppes en Huygen vorig jaar ontvangt TaZ 2003 het Turnhoutse Theater Stap als centrale gast in ‘residentie’.

Theater Stap maakt voorstellingen met mentaal gehandicapten.
De theatrale kracht van deze spelersgroep ontsnapt hier aan de puur therapeutische motieven. Stap werkt niet met deze mensen omdat het leuk is, maar omdat ze professioneel theater brengen. Van de acteurs wordt veel geëist. Stap vertrekt van het idee dat gehandicapten met acteertalent tot volledige ontwikkeling moeten komen. Erkend als professioneel gezelschap veroverde Theater Stap na bijna 20 jaar een unieke plek in het theatercircuit. Ze komen naar Theater aan Zee met drie producties.

Dat ze eerlijk acteren, ontdaan van franjes, met opvallende eenvoud en schijnbaar gemak is ontwapenend voor elk publiek.

STAP is:

SPEL:Annick Van Leeuwen, Ann Dockx, Jan Goris, Kris Hukens, Nancy Schellekens, Catherine Springuel, Els Van Gils, Peter Van Lommel, Nadine Van Miert, Marc Wagemans‚ Gert Wellens, Martine Derey, Agnes Fleerackers, Kathleen Frison, Luc Loots‚ Heidi Hendrickx, Rik Van Raak, Erna Roefs, Christina Van Roy
ALGEMENE LEIDING: Marc Bryssinck, Ingrid Van Den Bergh
PEDAGOGISCH TEAM: Dani Berlo, Thomas Deckx, Jee Keuppens, Mart Lasters, Lieve Meyer
PRODUCTIE / TECHNIEK: Erick Clauwens‚ Wim Dolfyn
ARTISTIEK TEAM: projectgebonden
ADMINISTRATIE: Ingrid Steenhuysen, Maggi Van Kerkhoven
LOGISTIEK TEAM: Jos Snoeckx, Danny Peinen, Malvine Verhoeven, Danny Wilmsen

ln maart 2001 begonnen Sidi Larbi Cherkaoui en Nienke Reehorst samen met 10 Stap-spelers aan een werkproces van een jaar. Het aantrekken van twee choreografen plooide Theater Stap resoluut naar het bewegingstheater. Ook is het hoogtepunt van dit traject.

Theater Stap danst geconcentreerd, bandeloos gelukkig, zonder veel referenties en autonoom. Net zoals dat meisje dat stampvoetend over het podium stapt. Niet meer dan dat, maar ze straalt.

Ook wordt op maandag 4 augustus gespeeld in het Frans.

Regie: Nienke Reehorst, Sidi Larbi Cherkaoui
Van en met:Ann Dockx, Jan Goris‚ Kris Hufkens, Nancy Schellekens, Catherine Springuel,  Els Van Gils, Peter Van Lommel, Nadine Van Miert,
Marc Wagemans, Gert Wellens.