ErTAZeens | 20 JAAR TAZ

In the prime of their lives

Stadnomaden 1 / Laureaat Stad Oostende/Limelight prijs TaZ 2003

2003 Het Zesde Bedrijf
Theater - Jong theater
Stad

Op bijzondere locaties in de stad ontdekt u wat de jonge honden te bieden hebben. Een tour door de stad, met een mix van afstudeerprojecten, nieuwe creaties, schrijfopdrachten en het werk van jonge professionele makers.
Tijdig reserveren is zeker aangeraden!

Van Dolron drinkt koffie verkeerd met Martin Luther King, doet Kennedy huilen en kust John Lennon, om uiteindelijk alleen op het podium te belanden. Hoewel... alleen?

`Het verdiept zich al snel tot een originele en poëtische vertelling over een jonge vrouw die toch haar eigen plaats en levenszin ontdekt. Ze doet dat in fantasievolle ontmoetingen met Amerikaanse beroemdheden als Lennon, Luther King en Kennedy. Van Dolron weet als geen ander met woorden hele schilderijen te schetsen. Je ziet ze zo voor je, omdat ook het spel hier de juiste toon treft én dynamisch blijft golven tussen versnelling en verstilling. Uit In the prime of their lives kom je buiten op je gevoel.` (De Morgen, 5/8/2003)

Tekst en spel: Laura van Dolron 

Winnaar Stad Oostende / Limelight-prijs TaZ 2003

`De Stad Oostende / Limelight-prijs ter waarde van 10.000 euro met een residentie in kunstencentrum Limelight gaat naar Laura van Dolron voor In the prime of their lives, een prikkelende zelfgeschreven monoloog over de complexe verhouding tussen persoonlijk en maatschappelijk engagement. Van Dolron toont zich een intelligente maakster met een grote gedrevenheid en een haast filmische verbeeldingskracht.`

 

In the prime of their lives, Laura van Dolron
In the prime of their lives, Laura van Dolron