ErTAZeens | 20 JAAR TAZ

Cheese

Première

2003 Victoria, TAZ (Theater Aan Zee)
Theater - Creatie voor TaZ
Station

Woensdag is ‘de TaZ-literatuurdag`: de freaks krijgen hun literaire orgasme:

ln het stationsbuffet is er om 20.30 uur de première van ‘Cheese’ (coproductie Theater aan Zee en Victoria-Gent). De tekst is van Charlotte Mutsaers‚ spel: Kristien de Proost in een regie van Koen Giesen. 
Vanaf 21.45 uur slaan TaZ en `literaal` de handen in elkaar en wordt het Stationsplein de plaats om een aantal van onze grootste schrijvers en literatoren (gratis) aan het werk te zien (Pjeroo Roobjee, Bart Plouvier, Dimitri Verhulst en muzikaal ingekaderd door muziek-poëet Dirk van Esbroek).
Om 23.00 zal de dag worden afgesloten met het mooie, intimistische `Spheres’: een pleinspektakel van Strange Fruit.

De tekst Cheese - Mutsaers eerste theatertekst - werd twee jaar geleden door Victoria besteld als: `monoloog door een twaalf jarig meisje’.
Mutsaers leverde een merkwaardige tekst af waarin een pubermeisje door middel van een banaal huiselijk incident tegen wil en dank wordt geconfronteerd met de onafwendbaar naderende ‘volwassenheid` en de daarbij horende ‘seksualiteit’. Alleen weet ze zelf niet goed wat ze zich daarbij moet voorstellen. Ze merkt enkel dat haar omgeving plots erg anders reageert op voorheen onbelangrijke dingen... 

Tekst: Charlotte Mutsaers
Regie en scenografie: Koen Gisen
Spel: Kristien De Proost
Techniek: TaZ
Lichtontwerp: Bram Vandenbussche
Productie: Victoria en TaZ