ErTAZeens | 20 JAAR TAZ

Ajah

Laureaat KBC Jongtheaterwerkprijs TaZ 2002

2003 De Warme Winkel
Theater
Hendrik Baelskaai 44

Warme Winkel met tweeluik A: Afgehaakt/Afgehakt en Als je alles hebt

De Warme Winkel is ontstaan in de schoot van de Toneelacademie Maastricht en maakt van verhalen uit de realiteit theater. Deze theaterfestivalgroep staat bekend om haar loepzuivere absurde stukken van hopeloze personages in onmogelijke situaties. Speciaal voor AJAH 0f AIs je alles hebt trokken zij een aristocratische pianist aan. Een presentatie van het vooronderzoek van “AJAH” won in 2002 de KBC-jongtheaterwerkprijs.

Over het gelijknamige vooronderzoek: Juryrapport: “Vincent Rietveld en Mara van Vlijmen zijn zeer goede, zelfs virtuoze spelers, die met “AJAH” de tijdgeest weten te vatten.”
De Morgen: “AJAH is een buitengewoon staaltje nummertjestoneel: efficiënt en helder in elkaar gestoken, overtuigend geacteerd en doordesemd van een buitengewoon prettig soort humor.”

Nu zijn ze terug met een glashelder en overtuigend geacteerd antwoord op de vraag wat te doen als je stinkend rijk bent. Theater op pianoklanken na een interviewtocht met bewoners in in het Gooi, een villawijk. Wat te willen, als je alles hebt? 

Zou jij miljonair willen zijn? Ja.
Maar als je het bent, je bent stinkend rijk, wat dan?
Wat valt er nog te willen als je alles hebt?

Men. Ruyscheveld van Vlissinghe: “Tja,wat zouden we verder nog willen, ‘k zou ‘t niet weten. (pauze) Mijn vrouw wil wel een nieuwe keuken!”
Mevr. Ruyscheveld van Vlissinghe: “Nou, gezondheid is toch wel-“
Men. Ruyscheveld van Vlissinghe: “Ja, dat we hier zo lang mogelijk kunnen blijven rondkrummelen. Maar wat zouden we verder nog willen, ‘k zou ‘t niet weten.

 

Tekst, concept, spel en muziek: De Warme Winkel, Joep van der Geest, Jan Groenteman, Gijs Naber, Mara van Vlijmen en Vincent Rietveld