ErTAZeens | 20 JAAR TAZ

Shiwa

1999 Flup & Ju Bedrijf
Kindervoorstelling - Creatie voor TaZ
Feest- en Cultuurpaleis

Deze voorstelling verhaalt over de fantasievolle en soms bizarre ontdekkingsreis van Shiwa. Op zoek naar het hoe en waarom van de dingen, laat ze zich meevoeren door haar nieuwsgierigheid tot ze plotseling door haar schaduwbeeld de fascinerende wereld van het schimmenspel wordt binnengetrokken.

Daarbinnen maakt ze kennis met het ondergrondse leven Jan de ‘korzels’ en weet net op tijd te ontsnappen aan de venijnige scharen van twee reusachtige schaduwschorpioenen. Totdat een storm haar de schemerwereld uitblaast en alleen achterlaat met twee korzeleieren. Dan ontmoet ze het Korg een eivormig, houten bouwsel dat tot leven komt en Shiwa haar gevoel weer terug geeft.

Uitgangspunt voor dit miniatuur was de idee om een intieme voorstelling te maken waarbij de uitdaging voor het onbekende het hoofdmotief is.
Shiwa
is een poëtische ontdekkingsreis door een tijdloos landschap van verrassende, gedetailleerde, houten objecten, fascinerende muziek op blaasinstrumenten en ballofoon, een ingetogen spel; soms aandoenlijk‚ dan weer humoristisch en uitdagend, waarbij de nodige agressie de emoties op tijd weer in balans brengt.

Shiwa: een wisselende ervaring van mysterie, verwondering en verrassing.

Shiwa

Shiwa