ErTAZeens | 20 JAAR TAZ

Zilke

Ontroerend Goed kiest

2014 Zilke
Muziek
Fort Napoleon

Zilke brengt semi-elektronisch levenslied; uniek en ludiek; naïef en ontwrichtend; Nederlandstalig met Vlaamse tongval; een bruisend vat vol mijmeringen en kwinkslagen over respect, verlangen en distantie.
De vooraf opgenomen beats en melodieën worden live op een unieke en ludieke wijze aangevuld met gitaren, stemmen, percussie en een hele hoop gadgets.

Wim Deliveyne, laptopkunstenaar bij uitstek, shuffelt tussen keyboard en gitaar om de mooiste beats en melodietjes ten gehore te brengen.
Eric Kempeneers schrijft en zingt over retrobiografische observaties, en brengt dit met de serieux van een onvervalste crooner.
Paul Cassiers, multi-instrumentalist komt handen te kort om zijn repertoire aan lo-fi en livesampling geluidjes te mixen met zijn kompanen.

“Plezant zotte eighties. Absoluut bijzondere Nederlandstalige en visuele act. Denk Arbeid Adelt op zijn Gents. De professionaliteit beperkt zich niet tot het louter muzikale want de veelzijdige achtergrond van de muzikanten belooft ook een aparte podiumbelevenis.” (jury Artiest Zoekt Feestneus)

Zilke Tipt TAZ