ErTAZeens | 20 JAAR TAZ

Utopia

2017 Villa Voortman
Theater + Muziek
Loods NMBS

Een bonte bende komt aan op een plaats die ze zelf niet goed kennen. Dichters, muzikanten, performers en beeldend kunstenaars van Villa Voortman nemen je mee door eigen mijmeringen, verlangens en fantasieën. Een voorstelling boordevol livemuziek en zang, gebaseerd op het bekende werk van de 16de-eeuwse humanist Thomas More.

Utopia werd gemaakt in de Gentse ‘Villa Voortman’, een ontmoetingshuis voor mensen met een ‘dubbeldiagnose problematiek’, buiten psychische problemen worstelen ze ook met een verslaving. De ‘Villa’ profileert zich als refugeplek, waar men in alle rust zichzelf kan zijn en ook kan deelnemen aan artistieke ateliers.

‘Hartverwarmend is de voorstelling Utopia van Villa Voortman. Een mix van muziek, gedichten, dans, dromen en gedachten: absurde, geestige, utopische. Een stroom die je meevoert, onderdompelt en ontroert.’ (Het Nieuwsblad)

Concept: Marc Cosyns.
Regie: Mira Bryssinck.
Productie: Leo Verlinden.
Spel: De Voortmannen en vrouwen.
Coaching: Villa Voortman/Dirk Pauwels.
Dank aan: Minard, Stad Gent, PCGS, School of arts.

Regisseur Mira Bryssinck praat op donderdag 3 augustus in Mu.ZEE over het werkproces achter Utopia in Urgent Gesprek # 1 (‘hoe gaat de kunst om met het andere’) van rekto:verso en TAZ.