ErTAZeens | 20 JAAR TAZ

Tropoi (12+)

Familiepark

2013 Theater Froe Froe
Kindervoorstelling
cc De Grote Post

Traditiegetrouw huist Het Familiepark in het Leopoldpark! Het meetingpoint torent opnieuw hoog op de heuvel en eromheen ontplooit zich een feeëriek meetingpoint met de prachtige woonwagen van Alles loopt op rolletjes. Er is een retroterras, een picknickweide, een rustig plekje voor baby`s (met microgolf, pamperkussen ...).

Dit is het middeleeuwse verhaal van Castiglio, een alchemist, die goud maakt. De hebzuchtige koning Pico gelooft zijn goocheltruuks en Castiglio zit op rozen.
Op een dag leert hij een koningszoon luit spelen. En die jongen vraagt hem: "Meester, hoe komt het dat mensen blij of triestig worden door muziek?". Castiglio staat perplex, hij heeft daar geen antwoord op. Castiglio gaat de geheime taal van de muziek ontdekken. Hij zal iedereen blij, machtig, verliefd kunnen maken. Kardinaal Bemboni, gealarmeerd door het duivelse plan van Castiglio, saboteert zijn experimenten.

"De spelers van FroeFroe en de muzikanten tonen met Tropoi op een beklijvende manier hoe kunst de schoonheid en humor kan bieden die je laat overleven. (…) Tropoi is een van de beste producties van dit seizoen." (De Bond)

Tropoi is geselecteerd voor het Theaterfestival 2013.

Regie: Marc Maillard.
Van/Met: Filip Peeters, Dimitri Duquennoy, Dries De Win, Thaïs Scholiers, Floris De Rycker, Arne Leurentop, Olmo Claessens, Tim Oelbrandt.
Tekst: Cast en Hans Van Cauwenberghe, geïnspireerd op Melodieën van Krausser.