ErTAZeens | 20 JAAR TAZ

Soeur Sourire

Centrale gast Arne Sierens / Compagnie Cecilia

2008 Compagnie Cecilia, De Werf
Theater
Victoriazaal/Cultuur Pakhuus Ostende

Arne Sierens geeft als curator vorm aan het theaterluik. Hij nodigt Compagnie Cecilia uit, het gezelschap van Arne Sierens, Johan Heldenbergh en Marijke Pinoy. En hij nodigt artistieke verwanten uit, in live talkshows en op scène.

Dit is niet zomaar een theatervoorstelling over Soeur Sourire, alias Jeanine Deckers (1933-1985). We kennen de zingende non van haar hit Dominique met gitaar in de hand, barstensvol energie en succesvol de Amerikaanse hitlijsten dominerend.

Marijke Pinoy baseerde zich voor deze voorstelling echter op de niet gepubliceerde dagboeken van Jeanine Deckers. Die tonen een heel andere kant van Zuster Glimlach: obsessief en dominant gedrag en paradoxale geloofsovertuigingen zetten de toon. De voorstelling vertelt het verhaal vanuit het standpunt van Jeanine Deckers. Zij wil de missie van Soeur Sourire verderzetten en vormt een muziekgroepje met twee beschermelingen. Ze wil ‘Onzenlievenheer’ terug onder de mensen brengen.

Soeur Sourire is na Mouchette / Colette (2003) en Yerma vraagt een toefeling (2004) de derde regie van actrice Marijke Pinoy, centrale gast op TAZ in 2006.

Concept: Marijke Pinoy
Spel: Marijke Pinoy, Cecilia Kankonda, Gilles Vandecaveye
Muzikale bewerking: Mirko Banovic
Scenografie: Timme Afschrift, Geert Vandewalle
Kostuums: Lieve Pynoo
Dramaturgie: Johan Heldenbergh
Coaching: Jan Steen / Dirk Pauwels
Research: Luc Maddelein
Realisatie: Koen Demeyere, Nico Vanderostyne, Ruben Snels
Coproductie: De Werf 

 Soeur Sourire 2 copyright Kurt van der Elst.jpg
Soeur Sourire 3 copyright Kurt van der Elst.jpg
Soeur sourire copyright Kurt Van der Elst.jpg
Campagnebeeldbeeld Soeur Sourire.jpg