ErTAZeens | 20 JAAR TAZ

Non-fictie: Democratie en inspraak

2019
Literatuur
KAAP / Vrijstaat O.

Verhalen houden ons een spiegel voor, of ze nu waargebeurd zijn of niet. Dit jaar nodigt TAZ zestien experts uit om aan de hand van fictie en non-fictie in dialoog te gaan over wat er in de samenleving leeft.

Elk thema wordt twee keer besproken - via fictie en via non-fictie - door een panel van twee deskundigen.

Moderator: Rashif El Kaoui (zie ook Yes, Please! LIVE en Een Jihad van Liefde)
Gast:
Jan Segers, Jos Geysels.
Boeken: Improvisatie & oppositie. De nieuwe politiek van Europa van Luuk van Middelaar en De onfatsoenlijken van Jan Antonissen.
Intermezzo:
Lisette Ma Neza (spoken word)(zie ook Emma inviteert)

In Improvisatie & oppositie. De nieuwe politiek van Europa analyseert de Nederlandse hoogleraar en ervaringsdeskundige Luuk van Middelaar ontwikkelingen binnen de EU. Jan Antonissen maakte een roadtrip door de Europese ‘rust belt’, broeihaard van populisme. In De onfatsoenlijken verzamelde hij rauwe getuigenissen uit het hart van Europa.

Jan Segers is politiek journalist voor Het Laatste Nieuws. Hij is vaak te gast in politieke actualiteitenprogramma`s op radio en televisie.
Jos Geysels
was vele jaren politicus bij Agalev, in 2003 omgevormd tot Groen. Van 2007 tot 2017 was hij voorzitter van 11.11.11, van 2009 tot 2018 van het Vlaams Fonds voor de Letteren, momenteel van Boekenoverleg.

Het thema `democratie en inspraak` komt ook aan bod in het Fictie: Democratie en inspraak met Geert Mak en Tom Lanoye.