ErTAZeens | 20 JAAR TAZ

B U R T [when i was five i killed myself ]

Stadsnomaden 2

2018
Theater - Jong theater
Koninklijk Atheneum

Jong Theater, uit België en Nederland, neemt sinds het begin van TAZ een belangrijke positie in. Ook dit jaar geeft TAZ het podium aan een uiterst boeiend palet aan startende theatermakers. Jong Theater maakt kans om verschillende prijzen te winnen. Wie de prijs wint, is in handen van de Jong Theater jury: Patrick Allegaert, Liv Laveyne, Stijn Devillé, Charlotte De Somviele en Esther Severi.
Nieuwe formule dit jaar! Twee jong theatervoorstellingen met tussenin een wandeling, versnapering en gidsbeurt in de Belle Epoquewijk in Oostende.

B U R T [when i was five i killed myself] is een intensieve monoloog waarin Oscar Boy Willems druppelsgewijs Burts verhaal vertelt. Met een pure scenografie, een stroboscopisch knipperende dramaturgie en een taal die even speels-poëtisch als brutaal is, worden we uitgenodigd om onze ideeën over kind-zijn radicaal bij te stellen. Wat het ene moment nog onschuldig is, kan in een oogwenk in zijn tegendeel verkeren.
De tekst werd gedestilleerd uit de novelle When I was Five I Killed Myself van Howard Buten.

B U R T is het Vordiplom (bijna-afstudeerproject) van Belgische theatermaakster Alice Bogaerts binnen de studie Schauspielregie aan de HfS Ernst Busch in Berlijn.

B U R T
B U R T