ErTAZeens | 20 JAAR TAZ

Performing the self - The interview

Stadsnomaden 1

2018 d e t h e a t e r m a k e r, Thalielab
Theater - Jong theater
H. Serruys AZ St.-Jan


Jong Theater, uit België en Nederland, neemt sinds het begin van TAZ een belangrijke positie in. Ook dit jaar geeft TAZ het podium aan een uiterst boeiend palet aan startende theatermakers. Jong Theater maakt kans om verschillende prijzen te winnen. Wie de prijs wint, is in handen van de Jong Theater jury: Patrick Allegaert, Liv Laveyne, Stijn Devillé, Charlotte De Somviele en Esther Severi.

Nieuwe formule dit jaar! Twee jong theatervoorstellingen met tussenin een wandeling, versnapering en gidsbeurt in de Belle Epoquewijk in Oostende.

Een man en een vrouw zitten tegenover elkaar. Een protection officer en een asielzoeker wachten op de tolk. Er komt een gesprek op gang. Ze flirten, filosoferen en onthullen hun wederzijdse verwachtingen. Wat als deze ondervraging bepalend is voor het verdere leven van de asielzoeker?

Performing the self – the interview is een intieme dialoog over geloofwaardigheid en vertrouwen, over taal en vertaalbaarheid, over culturele misverstanden en het uitbeelden van je eigen waarheid. Enrica Camporesi is arabiste, theatermaker en leerkracht maatschappelijke oriëntatie voor Arabischtalige nieuwkomers en vluchtelingen. Elena Mazzi is beeldend kunstenares.

Van: Enrica Camporesi, Elena Mazzi.
Met: Maya Sannen,Fady Alghorra.
Coach: Mokhallad Rasem, Koen van Kaam, Kristin Rogghe.
Techniek: Milan De Wael.
Ondertiteling: Laurien Versmissen.
Productie: d e t h e a t e rm a k e r, Thalielab.
Coproductie: Vooruit.
I.s.m.: W I P C O O P/MAP, StadAntwerpen, Musumeci.

Performing the self
Performing the self