ErTAZeens | 20 JAAR TAZ

Non-fictie: Betrokkenheid

2018 TAZ (Theater Aan Zee)
Literatuur
KAAP / Vrijstaat O.

Vier thema’s en boeken - kunst en zorg, opstand, populisme en betrokkenheid - worden tijdens het non-fictie programma onderwerp van debat. Een wisselend panel buigt zich over een boek en biedt verrassende inzichten en kennis.

In De kracht van hoop (2018) verweeft filosoof en jongerenwerker Bleri Lleshi inspirerende voorbeelden van vandaag met het leven en denken van Martin Luther King jr. Lleshi kaart ongelijkheid en racisme aan, maar laat ook zien hoe het anders kan.

Moderator Gui Polspoel gaat in gesprek met Bea Cantillon, Elvis Peeters en Ignaas Devisch. Brihang brengt een muzikaal intermezzo.

Brusselse Oostendenaar en journalist Gui Polspoel presenteerde o.a. bij BRT, FilmNet, VTM, TV Brussel en publiceert in Knack, Humo en P-Magazine.
Bea Cantillon is hoogleraar en directeur van het Centrum voor Sociaal Beleid aan de UAntwerpen.
Ze doceert en publiceert o.a. over armoede, sociaal ongelijkheid, de welvaartsstaat. Begin dit jaar werd ze voorzitter van 11.11.11.
Elvis Peeters’ werk werd meermaals genomineerd, o.a. voor de AKO Literatuurprijs en de Libris Literatuur Prijs. In 2016 won hij de Gerrit Komrij-prijs voor zijn vertalingen van de gedichten van Henric van Veldeke.
Ignaas Devisch is professor in filosofie, medische filosofie en ethiek. Op radio en televisie (De Ochtend, De Afspraak, Terzake) geeft hij vaak duiding bij ethische en filosofische kwesties. In 2016 publiceerde hij Rusteloosheid: pleidooi voor een mateloos leven, in 2017 Het empathisch teveel.

De kracht van hoop komt ook aan bod in De Leesclub.

MET: Gui Polspoel, Bea Cantillon, Elvis Peeters, Ignaas Devisch.
MET DANK AAN: Sabam for Culture.