ErTAZeens | 20 JAAR TAZ

Heimat 3, how to build a home

Laureaat SABAM Jongtheaterschrijfprijs 2012

2018 De Nwe Tijd
Theater - Laureaat
cc De Grote Post

In november 2016 plaatste James Wood, een jongen uit Engeland, een noodkreet onder een YouTube filmpje. Hij schreef dat zijn beste vriend net zelfmoord had gepleegd. Hij voelde zich erg schuldig omdat hij zijn telefoon niet opgenomen had toen zijn vriend hem belde. Een jaar later plaatste hij opnieuw een wanhoopskreet en werd hij overladen door virtual hugs, hartjes en advies.

De Nwe Tijd ging naar hem op zoek. Wie is hij? Hoe gaat het nu met hem? Waarom is er in Engeland sinds kort een minister van Eenzaamheid? Waarom plaatste hij dat bericht bij het melancholische liedje ‘How to build a home’?

Heimat 3 is de derde voorstelling in een reeks losstaande voorstellingen die vertrekken vanuit een onderzoek naar verbondenheid. In Heimat 1 (TAZ#13) interviewden de makers hun eigen ouders en grootouders, voor Heimat 2 (TAZ#16) reisden ze naar Groenland.

Van/met: Harald Austbø, Tim David, Rebekka de Wit, Suzanne Grotenhuis, Matthias Van de brul, Freek Vielen.
Muziek: Harald Austbø.
Dramaturgie: Tobias Kokkelmans.
Licht: Sander Salden.
Kostuum: Sabina Kumeling.
Decoruitvoering en technische ondersteuning: Ron Van Eycke en Tom van de Oudeweetering.
Publiciteit: Cien Schelkens
Ontwerp/fotograaf: Alexander Daems
Coproducent: Het Laatste Bedrijf
Met dank aan: CCBe, Anoek Nuyens
Met steun van: Belgisch Tax Shelter Deze productie kwam tot stand met de steun van de Tax Shelter maatregel van de Belgische Federale Overheid, tevens Gallop Tax Shelter