ErTAZeens | 20 JAAR TAZ

The Greatest Show on Earth

2018
Theater - Jong theater
Koninklijk Atheneum

Jong Theater, uit België en Nederland, neemt sinds het begin van TAZ een belangrijke positie in. Ook dit jaar geeft TAZ het podium aan een uiterst boeiend palet aan startende theatermakers. Jong Theater maakt kans om verschillende prijzen te winnen. Wie de prijs wint, is in handen van de Jong Theater jury: Patrick Allegaert, Liv Laveyne, Stijn Devillé, Charlotte De Somviele en Esther Severi.

The Greatest Show on Earth is een schouwburg voor de kleine zaal. Het gaat over wie er spreekt. En wie niet. Wie staat er in het licht, wie in de coulissen. Want geschiedenis staat niet vast, het gaat steeds over wie het samenstelt, ontwerpt en opricht. En vooral over wie er deel van uitmaakt. En wie niet. Het is een spel van opkomen en afgaan. Van mensen die dingen proberen, uitvinden, hopen, bedenken, uitspreken en vergeten.

Louis Janssens en Timo Sterckx zijn oude bekenden op TAZ. Beiden waren al in het jong werk te zien, met Ideale Plaats, #BOS en FAUST, een mechanische komedie. In hun afstudeervoorstelling duiken ze in Patrik Ouredniks Europeana. Een zeer korte geschiedenis van de 20ste eeuw en wat er vergeten wordt: ‘Als er nog geschiedenis te maken valt, kunnen we geloven dat het nog goed kan komen.’

Van/met: Timo Sterckx, Louis Janssens.
Spelers: Lisah Adeaga, Renée Leerman, Daniël Djissenou.
Techniek/lichtontwerp: Eva Dermul.
Mentoren: Willem de Wolf, Bauke Lievens.
Productie: Zuidpool & KASK Drama.
Met steun van: d e t h e a t e r m a k e r.
Met dank aan: CAMPO, Vooruit, De KOE, Frederik Le Roy, Fabrice Delecluse, Gregory Abels, Elsemieke Scholte, Ferre Marnef, Elke Huybrechts, Laura Van Lokven, Simon Baetens.
Tekst: Europeana, een zeer korte geschiedenis van de twintigste eeuw, Patrik Ourednik.
Vertaling: Edgar de Bruin.