ErTAZeens | 20 JAAR TAZ

Literair Matinee / Dag Vijf

2014
Literatuur
cc De Grote Post

Tijdens Literair Matinee staat telkens één auteur centraal, hij leest voor, vertelt, weidt uit ...

Interviewer van dienst is Carlos Alleene.
Hij presenteert sinds enkele jaren in Oostende het fel gesmaakte literair programma `Alleene bij Corman`. Alleene begon zijn journalistieke carrière bij Radio 2 Oost-Vlaanderen. Nadien was hij chef cultuur bij het weekblad Spectator, literair criticus Het Volk, GPD-medewerker (Gemeenschappelijke Persdienst, Den Haag) en tenslotte mediajournalist en publicist.

Auteur Ann De Craemer sluit af in opperste schoonheid.

Jelle Vastershaeghe - veelzijdig allround pianist en geprezen improvisatietalent - brengt muzikale intermezzo’s.
Laat je vergasten op een fijn ochtendlijk (telkens om 10u30) literair intermezzo.

Maartje Wortel debuteerde, na een opleiding Beeld &Taal aan de Rietveld Academie, in 2009 met de verhalenbundel Dit is jouw huis. De bundel werd bekroond met de Anton Wachterprijs. Haar eerste roman Half mens (2012) brengt het verhaal van Michael Poloni, een Mexicaan die in LA woont. De man leidt een ogenschijnlijk normaal bestaan tot hij in een taxi zit die Elsa Helena van der Molen, een Nederlands meisje, aanrijdt.

In Ijstijd (2014) voert Maartje Wortel het personage James Dillard op. Een man die het leven over zich laat komen, dure wijnen drinkt en af en toe met een meisje naar bed gaat. Als hij op een dag Marie ontmoet ontwikkelt zich tussen beiden een uitzonderlijke liefde.

"Meesterlijke roman." (De Morgen, over Ijstijd)

Interviewer: Carlos Alleene.
Column: Ann De Craemer.
Muzikaal intermezzo: Jelle Vastershaeghe.