ErTAZeens | 20 JAAR TAZ

Literair Matinee / Dag Twee

2014
Literatuur
cc De Grote Post

Tijdens Literair Matinee staat telkens één auteur centraal, hij leest voor, vertelt, weidt uit ...

Interviewer van dienst is Carlos Alleene.
Hij presenteert sinds enkele jaren in Oostende het fel gesmaakte literair programma `Alleene bij Corman`. Alleene begon zijn journalistieke carrière bij Radio 2 Oost-Vlaanderen. Nadien was hij chef cultuur bij het weekblad Spectator, literair criticus Het Volk, GPD-medewerker (Gemeenschappelijke Persdienst, Den Haag) en tenslotte mediajournalist en publicist.

Auteur Ann De Craemer sluit af in opperste schoonheid.

Jelle Vastershaeghe - veelzijdig allround pianist en geprezen improvisatietalent - brengt muzikale intermezzo’s.
Laat je vergasten op een fijn ochtendlijk (telkens om 10u30) literair intermezzo.


Saskia De Coster is schrijfster van een in zijn genre uniek oeuvre. Ze zit in de redactie van het literaire tijdschrift DWB, werkt als videokunstenaar en publiceert in kranten en tijdschriften. Ze is auteur van de romans Vrije val, Jeuk en Eeuwige roem. Haar roman Held werd genomineerd voor de BNG Literatuurprijs en stond op de longlist van de AKO Literatuurprijs.

Met Wij en ik schreef ze een intrigerende familieroman. In een typisch Vlaamse verkaveling woont de familie Vandersanden. Mieke, een aristocratisch maar tegelijk neurotisch personage. Stefaan, haar echtgenoot, is werkzaam in een farmaceutisch bedrijf. Hun dochter Sarah is op zoek naar wat het leven haar te bieden heeft. Vraag is of ook zij ten prooi zal vallen aan het grote familiegeheim. Of slaagt zij erin een oud patroon te doorbreken? Wij en ik werd bejubeld, herhaaldelijk herdrukt en stond hoog op de Vlaamse bestsellerlijst.

"Een indrukwekkende Bildungsroman en eengezinsgeschiedenis. Net als in haar eerdere boeken blinkt het verhaal uit in zijn schitterende taal." (NRC Handelsblad, over Wij en ik)

Interviewer: Carlos Alleene.
Column: Ann De Craemer.
Muzikaal Intermezzo: Jelle Vastershaeghe.