ErTAZeens | 20 JAAR TAZ

Land’s End (14+)

2013 Berlin
Theater
Loods NMBS

Land`s End vertelt het waargebeurde verhaal van een moordzaak in een kleine gemeenschap in België met betrokkenen over de landsgrenzen heen.

Een Franse huurmoordenaar vermoordt de eigenaar van een Belgische pannenkoekenfabriek, in opdracht van diens vrouw. Na de moord is de consternatie in de streek groot. Vermoedens worden geuit en weer ingetrokken.
Pas na enkele maanden hebben de onderzoekers voldoende materiaal om de daders te vatten. De aanloop naar het assisenproces wordt bemoeilijkt door verschillen in wetten en regels in België en Frankrijk.

Berlin werpt een blik op deze moordzaak. Hiervoor interviewden ze gedurende vier maanden de betrokkenen in deze zaak, zowel aan Franse als Belgische zijde.

"Het is precies de nauwelijks te onderscheiden grens tussen waarheid en fictie, vormelijk vertaald als de vermenging tussen het theatrale en het documentaire, die een Berlin-voorstelling zo spannend maakt." (De Morgen)

Concept: Berlin (Bart Baele, Yves Degryse)
Acteurs: Katelijne Verbeke of Mieke Verdin, Gaël Maleux
Soundtrack/Mixing: Peter Van Laerhoven
Scenografie: Manu Siebens
Montage: Bart Baele,Geert De Vleesschauwer
Coproductie: NEXT festival (BE/FR), Noorderzon/GrandTheatre Groningen (NL) STUK (BE), La Bätie-Festival de Genève (CH), CENTQUATRE (FR), Internationales SommerfestivalHamburg (DE), Pronomade(s) en Haute Garonne (FR) , BrightonFestival (UK), Le Manège de Reims (FR), Stage - Helsinki Theatre Festival (FI), La Maison de la Culture d`Amiens (FR), Szene Salzburg (AUT), IN SITU - Provinciaal Domein Dommelhof (BE), INSITU - La Strada (AT), IN SITU - Stichting Terschellings Oerol Festival (NL).

Voor volwassenen en jongeren vanaf 14 jaar.