ErTAZeens | 20 JAAR TAZ

Bog

Laureaat TAZ-KBC Jongtheaterprijs TAZ#2013

2013
Theater - Jong theater
Kunstacademie aan zee (KAZ)

Twee jaar geleden was Lisa Verbelen op TAZ te zien met Mur.
Ditmaal is ze terug om samen met Judith de Joode, Benjamin Moen en Sanne Vanderbruggen het bijzondere Bog te presenteren.

Bog komt van boog, een boog maken, van kort door de bogt/bocht, een levensboog reconstrueren. Maak een wandeling door het leven, van de eerste kreet tot de laatste zucht. Bog zoomt uit op de complexe veelheid van het bestaan, tot het grotere geheel duidelijk wordt. Alsof je in een opstijgend vliegtuig plots de structuren van de chaotische stad herkent. De decorstukken in deze voorstelling komen uit de nagelaten spullen van Mies Regina van Gemeren, een onlangs overleden buurvrouw van de ouders van Benjamin.

Bog werd geselecteerd door de jury van Het Theaterfestival 2013, i.k.v. Circuit X (aanbod aanstormend talent).

"Een voorstelling die je stil zet en laat verbazen over al die handelingen, al die gedachten, al dat gedoe dat alles bij elkaar genomen ook jouw leven vormt." (Theaterjournaal.nl)

Van/Met: Lisa Verbelen (Toneelacademie Maastricht, 2011), Judith De Joode (Toneelacademie Maastricht, 2010), Sanne Vanderbruggen, Benjamin Moen
Eindregie: Erik Whien
Dramaturgie: Roos Euwe
Productiebegeleiding: Anne Baltus
Muziek: Mario Thijs
Met steun van: Het Huis van Bourgondië, De Brakke Grond, deBUREN, de Vlaamse Overheid, Dioraphte Fonds, Festival Cement, DasArts.

Winnaar TAZ-KBC Jongtheaterprijs TAZ#2013

`Bog is een voorstelling met een bijzonder straffe tekst in een zeer consequente vorm: allemaal infinitieven. De tekst werkt vanuit inductie: het maken van Georges Pereciaanse lijsten, van opsommingen om zo tot de essentie van het leven te komen. Een zeer universele benadering. Vanuit de strak aangehouden vorm ontstaat een rijkdom aan betekenissen. De acteurs gaan hier helemaal in door. Er is duidelijk veel spelplezier. Er is een mooie ritmering: zowel in de stemmen als in de emotionele bogen met als absolute top het hier en nu moment. Het is een zeer volwassen en menselijke voorstelling met een rijke kijk op wat de levensloop is, en op wat ons bindt, zeer genereus en tegelijk confronterend. Het is intelligent hoe het uitstallen van het decor en de vorm van de tekst samenvallen.`

 

Website BOG - Info Voorstelling

Prijsuitreiking TAZ#2013 + Interview Sanne Vanderbruggen & Lisa Verbelen

TAZ Laureaten - BOG

Bog_BasielDebrock_01.jpg
Bog_BasielDebrock_02.jpg
Bog_BasielDebrock_03.jpg
Bog_BasielDebrock_05.jpg
Bog_BasielDebrock_06.jpg
Prijsuitreiking 2013.jpg2.jpg3.jpg