ErTAZeens | 20 JAAR TAZ

Slevensnevels

Apertiefconcerten

2004 Slevensnevels
Muziek - Jong muziek
Station, Fort Napoleon

Omwille van het grote en kwalitatieve aanbod van Jon Muziek Werk (jonge afstuderenden of met afgestuurden) hebben we dit jaar twee locaties extra in gebruik genomen, in het voormalige buffet van het station en in Fort Napoleon.

Slevensnevels werd opgericht in januari 2003.
Sam Wauters, student aan de Studio Herman Teirlinck, schrijft tekst en muziek. De teksten zijn Nederlandstalig. De muziek wordt in trio uitgewerkt en gespeeld. Ieder neemt met zijn eigen klank en ideeën plaats in de nummers.

Er spelen invloeden mee uit de kleinkunst, de jazz, en de grote trio bezettingen (The Police, Nirvana, Melangtronic, ...) van vroeger en nu.
Slevensnevels vertelt het verhaal van drie jonge gasten, elk op hun manier verdwaald in de nevels van het leven, maar vooral op zoek naar de schoonheid daarvan. 

Zang + toetsen: Sam Wauters
Bas: Michaël Donckers
Drums:  Frederik Meulyzer

Middag: stationsbuffet
Vooravond: Fort Napoleon

Uit het juryverslag:
Slevensnevels en Sam Wauters verrasten de jury. Sam wist zijn gevecht tegen de plankenkoorts om te buigen in zijn voordeel en groeide song na song in de manier waarop hij schaamteloos zichzelf werd. Hij heeft een heel mooie warme stem, is een goed pianist en zijn ontroerende songs worden voortreffelijk begeleid door zijn twee kompanen op bas en drums.
Daarom krijgt Slevensnevels van de jury een eervolle vemielding.