ErTAZeens | 20 JAAR TAZ

Uitgelezen aan zee / De eerste dag

2012 Uitgelezen aan Zee
Literatuur
Café Koer 3

Uitgelezen is het live boekenprogramma van Vooruit en De Morgen. Bekende Vlamingen uiten hun literaire voorkeuren. Het vaste panel bestaat uit Fien Sabbe, Jos Geysels en Anna Luyten. Ze ontvangen elke dag speciale gasten en houden twee boeken tegen het licht. Daarnaast krijgen schrijvers en muzikanten de kans het lezerspubliek recht in de ogen te kijken. Als afsluiter leest Dirk Pauwels op vrijdag drie augustus een Staten-Generaal van het Jong Werk.

Speciale gasten:
Bart Moeyaert: auteur
Els Dottermans: actrice
Stijn Devillé:
Column
Jan De Smet/ serge Feys: Muzikaal slot
Stoomboot: Intermezzo Jong muziek

De 100-jarige man die uit het raam klom en verdween is een roadtrip waarbij je de memorabele avonturen van diezelfde 100-jarige meemaakt, nadat hij de deur van het bejaardentehuis achter zich dicht trekt. Zonder grote uitgeverij en marketingcampagnes werd het een monstersucces in Jonas Jonassons thuisland Zweden, werd het vertaald in 25 talen en zijn de filmrechten verkocht.
"Dit boek is niets minder dan een loflied op de ongebreidelde fantasie." (Trouw)  Jonas Jonasson 

"In zijn debuutroman portretteert de Amerikaan Justin Torres drie broers die opgroeien in een gezin waar geweld en liefde hand in hand gaan.
Wij, de wilden
is een pijnlijk mooi verhaal dat de lezer blijft achtervolgen." (Cobra)
Torres baseerde zijn eerste boek op zijn eigen levensverhaal, geboren in een arm stadje in de staat New York, als kind van een blanke moeder en Puerto Ricaanse vader.