ErTAZeens | 20 JAAR TAZ

Dick Van der Harst ( NL/B) Amparo Cortés(ES)

Verwanten centrale gast Gabriel Rios

2008
Muziek
Stationsplein

In Club Terminus wordt een unieke mix van dubbelconcerten gepresenteerd. Gasten van België en Frankrijk tot Puerto Rico en Amerika palmen het podium in!
Als centrale gast van TAZ nodigt Gabriel Rios ook enkele muzikale verwanten uit.

Multi-instrumentalist en Lod-componist Dick Van der Harst geeft uitzonderlijk een solo-concert. Daarna vervoegt hij Amparo en gezelschap. Klassiek/Volksmuziek.

De Spaanse Amparo Cortés neemt je mee in haar autobiografische teksten, geschreven in het dialect van Sevilla en vertolkt met een krachtige ‘duende’.
Zang/Flamenco.

Gabriel Rios: "Dick van der Harst ken ik natuurlijk als componist voor theaterproducties van Lod en Eric De Volder. Hij heeft ook al eens een fanfare samengesteld en is altijd met verschillende projecten tegelijk bezig. Speciaal voor TAZ komt hij naar Oostende in het gezelschap van Amparo Cortés, een bekende flamencozangeres uit Sevilla. Wat zij samen brengen is muziek die eeuwen teruggaat: very old, very deep. Sommige mensen houden niet zo van het dramatische van flamenco of ‘duende’, maar ik wel. Ik vind het zelfs nog altijd gedurfde muziek, terwijl het toch al zo lang bestaat. Warm aanbevolen."

Amparo Cortés: zang, palmas
José Cortés: gitaar
Susana Vazquez: dans, palmas
Dick Van der Harst: bandoneon, bouzouki.