ErTAZeens | 20 JAAR TAZ

Braakland

Verwanten centrale gast Arne Sierens / Compagnie Cecilia

2008 Compagnie Dakar
Theater
Beliard Scheepswerf

“Ik wil met deze editie de vensters opengooien. Laten zien wat er gebeurt in de wereld. Er worden zoveel mooie verhalen verteld...Ik beschouw TAZ dus zo’n beetje als een theaterhaven.”

In deze sobere, beeldende locatievoorstelling zien we negen figuren rondzwerven over vergeten aarde. Ze bevinden zich op grote afstand van het publiek: als kleine wezens, zo’n vijftig meter ver. Deze personages geven zich over aan de cyclus van leven en sterven, zonder zich te beschermen of te verweren.
Ze kiezen voor het open veld, voor kwetsbaarheid. Er wordt niet gesproken. De beelden volgen elkaar in een ijzig tempo op. De wreedheden lijken zonder oorzaak of gevolg.

Regisseur van Braakland is Lotte van den Berg. Ze liet zich inspireren door de boeken van J.M. Coetzee. Het resultaat is een “kale, beklemmende en aangrijpende voorstelling” (Brabants Dagblad).

Arne Sierens: “Ook Lotte van den Berg is iemand om te volgen als theaterliefhebber. Ze maakt indringende voorstellingen en durft de grenzen van het medium af te tasten. Daarbij komt dat ik graag een echte locatievoorstelling op TAZ wou uitnodigen, dus de keuze was snel gemaakt…”

Regie: Lotte van den Berg.
Spel: Guido Kleene, Daphne de Winkel, Matthias Maat, Carola Bärtschiger, Luc Loots, Ward Weemhoff, Romanee Rodriguez, Sylvie Huysman, Lobke van Beuzekom, Jaap ten Holt, Jurgen Brucker, Monika Haasova, Jetse Batelaan (wisselende cast).
Productie: Compagnie Dakar (NL).
Met de steun van Het Toneelhuis, Antwerpen.