ErTAZeens | 20 JAAR TAZ

Ajah

Laureaat KBC Jongtheaterwerkprijs TaZ#2002

2002 De Warme Winkel
Theater - Jong theater
Post-T

AJAH - oftewel - Als je alles hebt - is een frisse compilatievoorstelling over oud geld, nieuwe rijken, hedendaagse decadentie en over hoe het leven eruit ziet als je alles hebt. Geen veroordeling geen ophemeling, maar een feestje met een bijsmaak. De voorstelling is gegroeid uit het verhaal van de multimiljonair Abraham van Leeuwen, en losjes geënt op het sprookje van de nieuwe kleren van de keizer. Ajah gaat over de hedendaagse decadentie, over rijke mensen en hun dromen, en over het onbetaalbare geluk. 

"Ajah is een buitengewoon staaltje nummertjestoneel: efficiënt en helder in elkaar gestoken, overtuigend geacteerd, en doordesemd van een buitgewoon prettig soort humor." (De Morgen, 3/8/2002) 

Spel: Vincent Rietveld en Mara Van Vlijmen
Productie: De Warme Winkel
Toneelacademie Maastricht

Winnaar KBC Jongtheaterwerkprijs TAZ#2002.

`Ajah wint de KBC Jongtheaterwerkprijs ter waarde van 2.500 euro.  ‘Vincent Rietveld en Mara van Vlijmen zijn zeer goede, zelfs virtuoze, spelers die met Ajah - de titel staat voor ‘Als je alles hebt’ - de tijdgeest weten te vatten. Op een speelse en intelligente manier maken zij een dwarsdoorsnede van de huidige, lichtjes op hol geslagen Nederlandse maatschappij.’ 

 

Website De Warme Winkel
Link naar archief De Warme Winkel
Prijsuitreiking Jong Werk