ErTAZeens | 20 JAAR TAZ

Uitgelezen, De Zevende Dag

2014 Uitgelezen aan Zee, Barraca do Frango, Radio Candip
Literatuur
cc De Grote Post

UITGELEZEN AAN ZEE

Uitgelezen is het live boekenprogramma van Vooruit en De Morgen.
Bekende vlamingen uiten hun literaire voorkeuren.
Het vaste panel bestaat uit Fien Sabbe, Jos Geysels en Anna Luyten. Ze ontvangen elke dag speciale gasten en
houden twee boeken tegen het licht. Daarnaast krijgen schrijvers en muzikanten de kans het lezerspubliek recht in de ogen te kijken.

 

Speciale gasten:  

Friedl` Lesage: radio- en televisiepresentatrice
Eugène Bervoets: acteur
Signalement Jos Geysels: Yasmina Reza, Gelukkig de gelukkigen
Erik Vlaminck: column
Barraca do Frango & Radio Candip: muzikaal slot

Joseph Roth, Oostenrijks schrijver en journalist is wellicht een van de kleurrijkste schrijvers van het interbellum. Een belangrijk deel van zijn leven bracht hij als immigrant door in Amsterdam, Brussel, Oostende, waar hij in cafés en hotels aan zijn romans werkte. Met Radetzkymars vestigde hij in 1932 voorgoed zijn faam. Als geen ander wist hij het onbehagen en de teloorgang van de Oostenrijks-Hongaarse dubbelmonarchie te traceren in een roman vol haarfijne portretten.

"Met zijn scherpe blik en vinnige pen dringt Roth door tot in de ziel van de dingen die hij beschrijft, een kunst die niet weinig bijdraagt aan de magie van deze magistrale roman."(Knack.be)

Geachte Heer M is het langverwachte nieuwe boek van Herman Koch. De Nederlandse auteur en televisiemaker die internationaal doorbrak met Het Diner. In Geachte Heer M vertelt Koch over een mysterieuze verdwijning van een geschiedenisleraar, die verdween na een korte affaire met een leerlinge.

Geachte Heer M is geen ‘whodunit` maar een “whathappened” roman. Herman Koch haalt zeer gewiekst de werelden van onderwijs en literatuur, verleden en heden naar elkaartoe, met een verrassend slot op de koop toe.” (Cobra)