ErTAZeens | 20 JAAR TAZ

To Break - The Window of Opportunity

Ontroerend Goed kiest / Première

2014 Frank&Robbert/Robbert&Frank, CAMPO
Theater
Astrid Van imschootschool / Basisschool Kroonlaan

Robuuste, eerlijke materialen liggen her en der verspreid in een desolate vlakte. Hout, metaal, hier en daar ook een flard plastiek. Voor de rest: leegte. In welke woestenij zijn we aanbeland? Zijn we in Saoedi-Arabië? Arizona? Is dit een verlaten strand? Geleidelijk aan krijgt het landschap kleur en komen de elementen op vernuftige wijze tot leven. Vanaf dan gaan we op roadtrip doorheen de tijd en diens Window of Opportunity, een levend geworden beeldende installatie met een onvermijdelijk einde. 



Robbert&Frank/Frank&Robbert vormen sinds 2006 een artistiek duo. In 2008 wonnen ze de eerste prijs in de Kunstbende. Hun kortfilm What about American History werd geselecteerd voor de Canvas Collectie 2012 in Bozar. Ze wonnen met A Journey into Space (TAZ#2012) de Horlait Dapsens prijs en werden geselecteerd voor de Europese Start Prize 2012.

Naast hun performances bouwt het duo ook locatie-specifieke installaties, met o.m. Guns (Schouwburg Kortrijk, zomer 2014) en A bit beyond Pingpong (Netwerk Aalst, september 2014).

Van/Met: Frank&Robbert/Robbert&Frank.
Derde oog/Mentale mentor: Pol Heyvaert.
Geluidsontwerp: Koenraad Vandersyppe.
Techniek: Piet Depoortere, Koenraad Vandersyppe, Wout Janssens.
Productie: Campo.
Met dank aan: Charlotte Vanden Eynde. 
Met steun van: de Vlaamse Gemeenschap, Provincie Oost-Vlaanderen, Stad Gent.

Robbert & Frank tippen TAZ

To Break - The Window of Opportunity + Interview Robbert&Frank/Frank&Robbert (0:35 - 1:10)