ErTAZeens | 20 JAAR TAZ

Het leven van Esteban

2018
Film
cc De Grote Post

Ook jonge filmmakers verwelkomen we op TAZ, dit onder de noemer Tussen Woord en Beeld. Deze zomer leggen afstuderende scenaristen, jonge filmregisseurs en studenten Drama met hun toekomstige collega’s samen de weg tussen ‘Woord en Beeld’ een stukje af. We betrekken het publiek, presenteren verschillende kortfilms en verhalenvertellers pitchen hun verhaalidee voor jury en publiek.
Tussen Woord en Beeld is een samenwerking met deAuteurs, Sabam for Culture en het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF), met de ondersteuning van de Scenaristengilde, de Acteursgilde en Unie van Regisseurs.

TAZ programmeerde een aantal sterke kortfilms die zich inhoudelijk ook verhouden tot de thema’s van het non-fictieprogramma.

In het voorprogramma geven we een sneakpreview van kortfilms geselecteerd uit het rijke filmaanbod van de bachelors en masterstudenten aan de Vlaamse Filmscholen. Deze makers staan te trappelen om met hun werk op het (inter)nationale festivalcircuit in première te gaan. TAZ geeft alvast een voorproefje.

Esteban groeit op met zijn alleenstaande moeder en weet niet wie zijn vader is. Op zoek naar zijn identiteit ontdekt hij dat zwemmen een metafoor is voor het leven zelf. Het leven van Esteban is het opmerkelijke levensverhaal van een jongeman die voorbestemd is Olympisch zwemmer te worden.

Ook wordt Ours is a country of words van Mathijs Poppe vertoond.

REGIE: Inès Eshun.
MET: Noah Mavuela, Mathis Mavuela, Joshua Tassin, Zion Kiala, Tine Cartuyvels, Goua Grovogui, Lamine Diouf, Bram Van Der Kelen.