ErTAZeens | 20 JAAR TAZ

Remote

2017 On The Look Out
Film
cc De Grote Post

Niet alleen jonge theatermakers, muzikanten en jonge schrijvers krijgen een platform op TAZ, ook jonge filmmakers verwelkomen we, dit onder de noemer Film aan Zee. In Film aan Zee laten we afstuderende scenaristen en regisseurs samenwerken met hun voorbeelden uit het professionele veld. Film aan Zee is een samenwerking met het Filmfestival Oostende, met de ondersteuning van de Unie van Regisseurs, de Scenaristengilde, de Acteursgilde en de Vlaamse Onafhankelijke Film & Televisie Producenten. Film Aan Zee is mede mogelijk dankzij Sabam.

Kijk uit naar de kortfilms die TAZ dit jaar programmeert en samen met de Vlaamse filmscholen en het FFO presenteert. Ontdek jonge filmmakers, die allemaal furore maakten op filmfestivals in binnen- en buitenland en waarvan we nu al uitkijken naar het verdere oeuvre. In het voorprogramma van deze films geniet je telkens van een sneakpreview van een kortfilm. Deze ‘sneaks` staan te trappelen om ook het (inter)nationale filmcircuit te veroveren, op TAZ alvast een voorproefje.

Om 11u en 18u worden per dag dezelfde films getoond, soms is dit 1 kortfilm + sneak, soms 2 of 3 kortfilms + sneak. De gemiddelde duur is elke dag ongeveer 60 minuten.


REMOTE
Een portret van een tedere vriendschap op het Ierse platteland. Een plek waar je overleeft, sterk bent, alleen met de wind. Een plaats van onuitgesproken tederheid, een landschap van stilte en eenzaamheid.

Regie: Eva Giolo, student KASK Gent.