ErTAZeens | 20 JAAR TAZ

Ivona, Princess of Burgundy

Try-out

2017 Tibaldus en andere hoeren
Theater
Koninklijk Atheneum

Het Gentse collectief Tibaldus brengt de Engelstalige try-out van Ivona, Princess of Burgundy. Hun nieuwe voorstelling is een doorgedreven enscenering van het gelijknamige stuk van de Poolse avant-gardist Witold Gombrowicz. Centraal staat de zwijgzame en slonzige Yvonne, die door een ziekelijk grapje van de prins koningin zou kunnen worden.

Tibaldus is geen vreemde voor het TAZ-publiek. In 2009 brachten ze als jong geweld Paard: Een musical, in 2014 Persona, 2013. Na TAZ trekken ze naar het gerenommeerde Edinburgh Fringe Festival waar ze Ivona aan Europa voorstellen. Een unieke kans dus om hun Engelse try-out nu al in Oostende te zien!

‘Tibaldus bewijst met Yvonne, Prinses van Bourgondië opnieuw dat ze als jong theatercollectief fascinerend theater op de planken kunnen brengen: theater gemaakt door een collectief, gestuwd door een intens verlangen om te vertellen, barstend van het spelplezier, humor en fantasie.’ (Etcetera)

Van: Timeau De Keyser.
Van/met: Simon De Winne, Hans Mortelmans, Eva Binon, Lieselotte De Keyzer, Ferre Marnef, Benjamin Cools, David Van Dijcke.
Coproductie: Toneelhuis.
Met steun van: Stad Gent.